Moze nie jestem najmadrzejsza w temacie

Tez niedawno zaczelam jezdzic i kupilam rolki

Ale nie wiem, czy wzielabym firmowe robione hurtem - marka robiona dla Decathlona.
Sprobuj popatrzec, bo wiem, ze (sama ostatnio szukalam

caly tydzien

lazenia po sklepach i przymierzania) Intersport ma teraz fajne wyprzedaze, fajne Fili czy Rollerblade'a dostaniesz za ok 300PLNow... Tak samo w Gosporcie poszukaj, tez fajny wybor, Fili widzialam i przymierzalam fajne na kolkach 84mm 82A za 269PLNow... Decatlhon ma krotko mowiac mizerny wybor... A minimalnie wiecej niz za te co wskazalas (ok200PLNow te twoje kosztuja) mozesz miec dobre juz do jazdy... Przymierz na miejscu i pamietaj o malym zapasie... Zwlaszcza na Fili przymierzaj bo ten sam rozmiar potrafi miec rozna dlugosc wkladki w zaleznosci od modelu (hehe inny Master GLX np 26,5 a inny model Eve - 26,8)

A np jeszcze inne ktore kupilam mialy ta sama wkladke przy rozmiarze nizej
Moze "starsi" bywalcy mnie poprawia, ale ja odpuscilabym sobie Oxelo... Zreszta nawet w dziale dla poczatkujacych sa porady i padlo kilka wartych uwagi firm...
Zaczelam od Roces'ow R101, 84mm, 83A, ale oddalam je teraz na prezent i zakupilam wlasnie po tygodniu lazenia File z szyna 84mm (musze kupic kolka, bo byly 80mm

) mniejsze niz wczesniej w Roces'ach, a mam szczescie jezdzic z grupa i z Mirkiem

"guru" instruktorem grupy

wiec wieksze sie przydadza...