Joey Mantia
@cheex32 yeah man, busy learning this whole long track ice skating activity, first race this weekend-- 1500m
17 hours ago
-------------------------------
no to zobaczymy na co Go stać na długim torze
Witek
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Słów na wiatr nie rzuci, ale rzuca wrotkarstwozico pisze:Znając Joeya nie rzuci słów na wiatr... Czyżby next level łyżwiarstwa?
To już wygląda na cały peleton wrotkarzy,którzy na poważnie zabierają się za łyżwiarstwo szybkie.Na lodzie w Inzell można zobaczyć tegorocznych mistrzów świata z Korei - Swings,Francolini czy zwycięzcę z Berlina - Fernandeza.FFWD pisze:
Słów na wiatr nie rzuci, ale rzuca wrotkarstwo![]()
Kiedy pytałem go w Berlinie kiedy będą następne clinics prowadzone przez niego w Europie to powiedział mi grzecznie, że nieprędko i że najbliższe miesiące skupia się tylko na lodzie... Sądząc po tonie jego wypowiedzi podejrzewam, że już ostatecznie zakończył karierę wrotkarza. Zresztą przeprowadził się już na dobre do Salt Lake City, zatem to chyba stawia kropkę nad J.M.
Swoją drogę nie dziwię się. Ma duże szanse dużo zdziałać na lodzie, co zapewni mu jakąś stabilną przyszłość, zanim skończy się jako zawodnik. Chociaż wolałbym widzieć go wciąż na asfalcie.
Pozdrawiam
Rafał Wielgat
Jura Skating Częstochowa
Mało tego - całkiem dobrze sobie radząwitomazur pisze:To już wygląda na cały peleton wrotkarzy,którzy na poważnie zabierają się za łyżwiarstwo szybkie.Na lodzie w Inzell można zobaczyć tegorocznych mistrzów świata z Korei - Swings,Francolini czy zwycięzcę z Berlina - Fernandeza.FFWD pisze:
Słów na wiatr nie rzuci, ale rzuca wrotkarstwo![]()
Kiedy pytałem go w Berlinie kiedy będą następne clinics prowadzone przez niego w Europie to powiedział mi grzecznie, że nieprędko i że najbliższe miesiące skupia się tylko na lodzie... Sądząc po tonie jego wypowiedzi podejrzewam, że już ostatecznie zakończył karierę wrotkarza. Zresztą przeprowadził się już na dobre do Salt Lake City, zatem to chyba stawia kropkę nad J.M.
Swoją drogę nie dziwię się. Ma duże szanse dużo zdziałać na lodzie, co zapewni mu jakąś stabilną przyszłość, zanim skończy się jako zawodnik. Chociaż wolałbym widzieć go wciąż na asfalcie.
Pozdrawiam
Rafał Wielgat
Jura Skating Częstochowa
Witek
Nie ma co czekaćWFH pisze:Mało tego - całkiem dobrze sobie radząwitomazur pisze:To już wygląda na cały peleton wrotkarzy,którzy na poważnie zabierają się za łyżwiarstwo szybkie.Na lodzie w Inzell można zobaczyć tegorocznych mistrzów świata z Korei - Swings,Francolini czy zwycięzcę z Berlina - Fernandeza.
Witek
W podobnym tonie wypowiadała się Paris Hilton w trakcie wizyty w Katowicach...FFWD pisze: ...że nieprędko i że najbliższe miesiące skupia się tylko na lodzie...
Wypadki czy kontuzje w tym biegu pewnie kiedyś się zdarzą ale bojkotowanie tej konkurencji przez niektórych zawodników jest śmieszne.Po prostu bronią oni swoich ugruntowanych pozycji i wysokich kontraktów - czyli w zasadzie są egoistami,którym nie zależy na rozwoju łyżwiarstwa. Zdaje się,że jedynym sportem zimowym nie pokazywanym w Eurosporcie jest łyżwiarstwo szybkie.....ciekawe dlaczego?Chyba nie z powodu zbyt atrakcyjnej formułyAndrzej pisze:No i po pierwszym starcie biegu masowego: http://livemanager.eurovision.edgesuite ... index.html
Jakoś bez kontuzji, a tyle się mówiło że zawodnicy wyjdą z tego okaleczeni. Jak dla mnie to widowiskowość znacznie wieksza niż żmudne zaliczanie rund tylko przez 2 zawodników.
Co ważne - wysokie miejsca wrotkarzy - przypadek ?
Ale wcześniej dramatyczne wypadki zdarzały się takze jak tylko dwóch zawodników było na torze - choćby spektakularne podcięcie Marianny Timmer w 2009 r.witomazur pisze:Wypadki czy kontuzje w tym biegu pewnie kiedyś się zdarzą ...Witek