[Poznań] [04-03-2014] Stan miejscówek po zimie?
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
- Hell'O'Kitty
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Spark TR 80
- Jeżdżę od: 13 kwie 2012
[Poznań] [04-03-2014] Stan miejscówek po zimie?
Witam.
Tydzień temu w piątek (28-02-2014) przed południem widziałem ekipę sprzątającą Park Sołacki (maszynowa zamiatarka + pan z ręczną dmuchawą).
Kilka godzin później przechodziłem tamtędy ponownie i na odcinkach widocznych od strony Małopolskiej park IMO nadawał się do jazdy (czysty asfalt bez piachu, kamyków i patyków).
Czy ma ktoś info na temat przygotowania innych miejsc do jazdy?
Malta, Cytadela, Park JP II?
Ten ostatni mijałem z dwa tygodnie temu i na odcinku od strony Drogi Dębińskiej była masa piachu.
Z pozdrowieniami,
H'O'K
Tydzień temu w piątek (28-02-2014) przed południem widziałem ekipę sprzątającą Park Sołacki (maszynowa zamiatarka + pan z ręczną dmuchawą).
Kilka godzin później przechodziłem tamtędy ponownie i na odcinkach widocznych od strony Małopolskiej park IMO nadawał się do jazdy (czysty asfalt bez piachu, kamyków i patyków).
Czy ma ktoś info na temat przygotowania innych miejsc do jazdy?
Malta, Cytadela, Park JP II?
Ten ostatni mijałem z dwa tygodnie temu i na odcinku od strony Drogi Dębińskiej była masa piachu.
Z pozdrowieniami,
H'O'K
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Re: [Poznań] [04-03-2014] Stan miejscówek po zimie?
Malta po części też zrobiona, tak na 50% - dane z soboty 
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
-
doc_strus
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: FR2
- Jeżdżę od: 02 sty 1997
W sobotę zrobiłem trasę ścieżkami rowerowymi Junikowo - Bukowska - Most Dworcowy - Fredry - Plac Wolności i potem z powrotem, trochę piachu jest miejscami jednak spokojnie można jeździć 
- Hell'O'Kitty
- Czterokółkowiec
Witam.
@doc_strus
Dzięki za info.
Napisz, proszę, coś więcej o tej trasie.
"Nowe" Junikowo i "nowa" Bukowska kojarzę że są ścieżki asfaltowe (choć na Bukowskiej chyba bardzo wąskie).
Fredry i Plac Wolności też mniej więcej wiem po czym można jeździć.
A jak wyglądają łączniki pomiędzy?
Bukowska - Most Dworcowy (Rosevelta), Most Dworcowy - Fredry (no właśnie, którędy?).
Dużo jest trasy nieprzystosowanej do rolek, wiesz - bruk, chodniki, krawężniki, jezdnia, schody (mam fitnessy, na dodatek z dość miękką cholewką).
Z pozdrowieniami,
H'O'K
@doc_strus
Dzięki za info.
Napisz, proszę, coś więcej o tej trasie.
"Nowe" Junikowo i "nowa" Bukowska kojarzę że są ścieżki asfaltowe (choć na Bukowskiej chyba bardzo wąskie).
Fredry i Plac Wolności też mniej więcej wiem po czym można jeździć.
A jak wyglądają łączniki pomiędzy?
Bukowska - Most Dworcowy (Rosevelta), Most Dworcowy - Fredry (no właśnie, którędy?).
Dużo jest trasy nieprzystosowanej do rolek, wiesz - bruk, chodniki, krawężniki, jezdnia, schody (mam fitnessy, na dodatek z dość miękką cholewką).
Z pozdrowieniami,
H'O'K
-
doc_strus
- Czterokółkowiec
Hej, od Junikowa od pętli koło cmentarza jest dość szeroka ścieżka asfaltowa do ul. Węgorka (stara Polfa) potem 300-400 m chropowatego asfaltu i kawałek znośnego chodnika i wbijasz na Bułgarską tu znowu jest ścieżka albo prosto do Bukowskiej w okolice King Cross, albo można skręcic za stadionem i pojechać tyłem gdzie tez dotrzemy do Bukowskiej w pobliżu lotniska. Na Bukowskiej jest ścieżka od ronda w Przeźmierowie aż do MTP, praktycznie cały ten odcinek nawierzchnia jest idealna, ścieżki na Bukowskiej faktycznie są węższe ale jak się potrafi jeździć i się zachowa trochę kultury to rowerzyści nie robią problemów:). Potem od MTP już trochę gorzej ale i tak jest spoko, tyle że więcej mieszanej nawierzchni... Zrobię trasę w Endomondo i wrzucę linka, jakby co zapraszam do śmigania.
- Hell'O'Kitty
- Czterokółkowiec
Witam.
@doc_strus
Super!!!
Czekam na traskę w Endomondo, wtedy pewnie będę miał (jeszcze) więcej pytań
Co do wspólnego śmigania, to u mnie wchodzą w grę tylko weekendy.
Muszę przy tym dodać że jeżdżę dużo ale słabo
Częściowo z powodu lenistwa, częściowo obiektywnych ograniczeń.
Ale, w końcu trzeba zacząć jeździć dużo i dobrze
Z pozdrowieniami,
H'O'K
@doc_strus
Super!!!
Czekam na traskę w Endomondo, wtedy pewnie będę miał (jeszcze) więcej pytań
Co do wspólnego śmigania, to u mnie wchodzą w grę tylko weekendy.
Muszę przy tym dodać że jeżdżę dużo ale słabo
Częściowo z powodu lenistwa, częściowo obiektywnych ograniczeń.
Ale, w końcu trzeba zacząć jeździć dużo i dobrze
Z pozdrowieniami,
H'O'K
- Hell'O'Kitty
- Czterokółkowiec
Witam.
W cyklu "dziś pytanie, dziś odpowiedź"
udałem się w sobotę na rekonesans pozimowy do Parku JPII (zwanego też Parkiem Dębińskim).
Gdy dotarłem na miejsce, było jeszcze zimno (circa 5 stopni) i pochmurnie, więc w parku było kilkoro biegaczy i trzech rolkarzy (wliczając mnie
Ale gdy się ociepliło, zaczęło się zagęszczać , a gdy kończyłem około 13 w parku było już circa 20-30 rolkarzy. Jednocześnie
Oprócz tego oczywiście biegacze, spacerowicze, dzieci, psy, rowerzyści
Park został wysprzątany jakieś 2 tygodnie temu, można więc tam jechać bez obaw.
Wcześniej podobno były tam masy piachu (jak zeznało dwóch indagowanych Kolegów).
Trochę piachu zostało na Patelni
, szczególnie w okolicach rampy od strony Drogi Dębińskiej.
Nie postarali się też na odcinku wzdłuż ulicy Żelazka, pomiędzy ścieżką rowerową a pieszą miejscami jest usypana kreska
z piachu.
Trochę piachu jest też na styku Żelazka / Drogi Dębińskiej oraz na tej drugiej około 100 metrów od wiaduktu na Hetmańskiej.
Ale, we wszystkich przypadkach da się tam spokojnie jeździć, a przy wczorajszym (i jak mniemam) dzisiejszym ruchy pewnie wszystko zostanie rozjeżdżone w mig.
W piątek być może uda mi się obejrzeć stan Cytadeli, choć ze względu na tragiczną miejscami nawierzchnię, nie jest to moja ulubiona miejscówka
Z pozdrowieniami,
H'O'K
W cyklu "dziś pytanie, dziś odpowiedź"
Gdy dotarłem na miejsce, było jeszcze zimno (circa 5 stopni) i pochmurnie, więc w parku było kilkoro biegaczy i trzech rolkarzy (wliczając mnie
Ale gdy się ociepliło, zaczęło się zagęszczać , a gdy kończyłem około 13 w parku było już circa 20-30 rolkarzy. Jednocześnie
Oprócz tego oczywiście biegacze, spacerowicze, dzieci, psy, rowerzyści
Park został wysprzątany jakieś 2 tygodnie temu, można więc tam jechać bez obaw.
Wcześniej podobno były tam masy piachu (jak zeznało dwóch indagowanych Kolegów).
Trochę piachu zostało na Patelni
Nie postarali się też na odcinku wzdłuż ulicy Żelazka, pomiędzy ścieżką rowerową a pieszą miejscami jest usypana kreska
Trochę piachu jest też na styku Żelazka / Drogi Dębińskiej oraz na tej drugiej około 100 metrów od wiaduktu na Hetmańskiej.
Ale, we wszystkich przypadkach da się tam spokojnie jeździć, a przy wczorajszym (i jak mniemam) dzisiejszym ruchy pewnie wszystko zostanie rozjeżdżone w mig.
W piątek być może uda mi się obejrzeć stan Cytadeli, choć ze względu na tragiczną miejscami nawierzchnię, nie jest to moja ulubiona miejscówka
Z pozdrowieniami,
H'O'K
-
doc_strus
- Czterokółkowiec
No to się minęliśmy o jakąś godzinę, polatałem trochę po parku a potem do miasta na Placu Wolności spotkałem kilku chłopaków którzy kusili aby zrobić rundkę na os. Tysiąclecia jednak odpuściłem i wróciłem do chaty bo się jeszcze stopy z linerem nie dogadały i dają troszkę popalić
. Ogólnie można przyjąć że wszędzie a na pewno w większości przypadków trasy są przejezdne a za kilka dni nie będzie już nawet tych resztek piasku.