Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Praga
Prześcigant 4x100mm

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Praga » ndz maja 03, 2009 10:49

Super zdjęcie. Ja uczyłem jeździć żonę trochę wcześniej (jak jej zdjąłem hamulec zaczęła robić crossy) - został po nas tor narysowany kredą (120 cm odstępu). Czekam na profesjonalne kubki w sklepie zico i na razie musi wystarczyć kreda. Z drugiej strony taki "narysowany tor" jest mniej kłopotliwy z uwagi na brak konieczności ustawiania kubków.

Do zobaczenia w tygodniu.

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 6:57

Byliśmy dziś z Łukaszem po 18 na arkonce więc mogę oficjalnie poinformować że arkonka jest zamknięta a i na ścieżce asfaltowej bardzo brudno po wczorajszym deszczyku :( musimy się więc przenieść na castorame :) zaraz zabieram się za zgrywanie zdjęć więc coś w wczoraj powklejamy :)

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pn maja 04, 2009 7:25

...a ja wróciłem właśnie od ortopedy. Zapalenie kaletki podrzepkowej w lewym kolanie = 2 tygodnie pauzy (ściągali mi jakiś syf z kolana strzykawką). Widać, że ochraniacze do końca nie chronią i trzeba bardziej uważać z upadaniem na kolana. Tak czy inaczej mam nadzieję, że te kilkanaście dni minie jak z bicza strzelił...
Ostatnio zmieniony pt maja 08, 2009 4:17 przez Praga, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 7:35

uuuu :( życzymy więc szybkiego powrotu do zdrowia i do jak najszybszego zobaczenia :D

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » pn maja 04, 2009 7:56

ano, szybkiego powrotu do zdrowia i do szybkiego zobaczenia...

ja dokonałem dziś zakupu kubeczków coby odciążyć już te sztuk 10, które są na stanie. Istnieje też prawdopodobieństwo, że dwa rzędy kubków będą działały dezorientacyjnie na dzieci - co może mieć duże znaczenie strategiczne i da nam przewagę w batalii o kubki ; ) Natomiast same kubki są podobne kubek w kubek do tych już używanych;) i kształtem i kolorem.

Nadajcie znaka na forum kiedy się będziecie wybierać na parking casto, z chęcią dołączę. Będę też musiał pamiętać żeby numerami telefonu się wymienić przy następnej nadarzającej się okazji...

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » pn maja 04, 2009 8:10

Współczuję... ale zobaczysz , szybko minie tych kilka/kilkanaście dni.
Może spróbuj po wykurowaniu kolana jeździć co 2-gi albo na poczatek nawet co 3-ci dzień, może codzienna jazda była jednak zbyt forsowna dla kolana...

A wracając do naszego wczorajszego spotkania przy kubkach, zgrałam filmy na komputer i zaczęłam zabawę w ich składanie:
http://www.youtube.com/watch?v=isZ1tgaN ... annel_page

P.S. Zapomniałam wczoraj spytać, czy może ktoś bardzo nie chce pokazywać sie publicznie, więc na razie w filmie jest niewielka liczba "aktorów". Kolega D. sam chciał choć przez chwilę pokazać się w internecie, to i zapracował sobie na swoje przysłowiowe 5 min :-)
Jak nie będziecie mieli nic przeciwko temu, to filmy mogę zrobić w rożnych składach osobowych, bo w sumie mamy prawie 500 MB materiału do zabawy :-)

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » pn maja 04, 2009 8:38

hehe no rzeczywiście mam swoje przysłowiowe pięć minut. Bardziej by tu pasowało bohater drugiego planu;)
500mb? kiedy wy to nakręciliście? Je generalnie wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych i rozpowszechnienie mojej fizjonomii natomiast mam ogromne wątpliwości co do jakości moich umiejętności na tych nagraniach...no ale może być zabawnie...

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 9:07

a tu pare fotek ze wczoraj :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 9:18

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 9:22

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn maja 04, 2009 9:29

kimi pisze:Współczuję... ale zobaczysz , szybko minie tych kilka/kilkanaście dni.
Może spróbuj po wykurowaniu kolana jeździć co 2-gi albo na poczatek nawet co 3-ci dzień, może codzienna jazda była jednak zbyt forsowna dla kolana...

A wracając do naszego wczorajszego spotkania przy kubkach, zgrałam filmy na komputer i zaczęłam zabawę w ich składanie:
http://www.youtube.com/watch?v=isZ1tgaN ... annel_page

P.S. Zapomniałam wczoraj spytać, czy może ktoś bardzo nie chce pokazywać sie publicznie, więc na razie w filmie jest niewielka liczba "aktorów". Kolega D. sam chciał choć przez chwilę pokazać się w internecie, to i zapracował sobie na swoje przysłowiowe 5 min :-)
Jak nie będziecie mieli nic przeciwko temu, to filmy mogę zrobić w rożnych składach osobowych, bo w sumie mamy prawie 500 MB materiału do zabawy :-)
My nie zgłaszamy żadnego sprzeciwu z ukazaniem naszych mordek w klipach :cyclops:

Awatar użytkownika
Kaitou

Post autor: Kaitou » wt maja 05, 2009 3:06

Ja też nie mam nic przeciwko. Nie jestem ścigany przez policję a tego co Bozia mi dała się nie wstydzę :D więc z niecierpliwością czekam na efekt końcowy filmików :D
Podążaj za ciosem

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » wt maja 05, 2009 7:48

Praga napisał: Widać, że ochraniacze do końca nie chronią i trzeba bardziej uważać z upadaniem na kolana.

Ochraniacze chronią ale nie przed przetrenowaniem. Oile wiem to ostatnio jezdziłeś prawie codziennie i to dosyc intensywnie. Tak, że byc może jest to tym spowodowane a nie upadkami. Ja onegdaj miałem podobnie i dlatego teraz z umiarem stosuję dawki treningowe. Radzę po przerwie stosować ,oprócz ochraniaczy, stabilizatory kolan lub zwykły bandaż elastyczny. Ja to stosuje od roku, także na łyżwach i stwierdziłem, że zrobilem wielki błąd nie stosując tego wcześniej. Tak czy inaczej przerwa musi być i dlatego Ci wspólczuję.
Kimi. Zawsze w skrytości ducha czułem, że jesteś talentem, bez ironii. Zgadzam sie na publikację tylko proszę zrób tak aby nie było widać tego jasnego miejsca na czubku mojej głowy.Jak już to dorysuj cóś tam. To chyba dla Ciebie żaden problem bo masz w domu Informatyka. :D
No, pozostaje nam tylko Castorama ale tam bez przeszkod mozna trenowac dopiero o 21.30, za to nie przeszkadzaja dzieciaki ani żadni rowerzyści.
Shiru. Gdzie kupiłeś te kubeczki i za ile?
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » wt maja 05, 2009 9:40

w "kerfurze" przy Turzynie. Dokładnie to na dziale grillowym. To są te same kubki, które ma Karolina i Łukasz. Kupiłem nawet ten sam kolor, z tego względu, że były tylko białe i blado-żółte, a jednak ta zieleń jest dobrze widoczna i myślę, że w późniejszej porze będzie je lepiej widać niż te jasne. Cena to 1,39zł za sztukę. Myślę, że są dostępne w każdym markecie, nazywają się "kubeczki weekendowe".

Dostałem cynk od pana z pogody w TV, że ma padać przez cały tydzień...szkoda. Tak się zastanawiałem czy rzeczywiście nie wpaść na jakieś półpiętro parkingu marketowego i tam spróbować znaleźć kawałek wolnej przestrzeni do jazdy. Jakby ktoś chciał się skusić na to małe szaleństwo to proszę o znaka na forum...

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » wt maja 05, 2009 10:10

Hej, fajnie wam idzie na tych kubeczkach!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”