Nowe rolki i czy odpowiednia płoza do mojej wagi-pomóżcie

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

przemasli

Nowe rolki i czy odpowiednia płoza do mojej wagi-pomóżcie

Post autor: przemasli » sob kwietnia 28, 2007 3:36

Witam!
Właśnie kupiłem rolki żadne z górnej półki lecz typowe na allegro za około 130 zł. Rolki już przyszły na oko i po przymiarce wszystko OK. ABEC5, kółka 76-82A sznurowane(noga stabilna) tylko...zwątpiłem jak wróciłem ze sklepu sportowego, a czemu? no więc tłumaczę kupiłem rolki bo zamierzam wyciskać w nich siódme poty żeby schudnąć moja waga 98 kg. No właśnie a płoza jest PP- kompozyt a pan ze sklepu zaszczepił mi wirusa, że dla mnie powinny być rolki z płozą aluminiową. I mam teraz problem bo byłem już "w blokach" żeby wystartować na przebieżkę, a tu taki traf, że nie wiem co teraz robić bo jak użyję rolek to już nie mogę ich zwrócić, więc mam pytanie czy na płozach kompozytowych rolki mają jakieś ograniczenia wagowe, a aluminiowe dopiero są powyżej jakiejś masy ciała-jest jakaś granica wagowa przy której przechodzi się z płozy kompozytowej(PP) na aluminiową? Bardzo proszę o szybką fachową poradę, szukałem jakiś informacji nt. doboru rolek do masy zawodnika pod względem płozy-jest wszystko o kółkach o łożyskach ale prawie nic nie ma o płozach jakie płozy do jakiej masy ciała.
Proszę o pomoc, bo siędzę teraz w domu, a rolki aż się proszą o przebieżke:(.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Przemo.

przemasli

P.S.

Post autor: przemasli » sob kwietnia 28, 2007 3:44

może coś jeszcze powie Wam firma(pewnie taka w " ") MOVE model PW112 z allegro.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”