Rolki przełajowe

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
młodziak
Starszy Statystyk
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Rolki przełajowe

Post autor: młodziak » śr maja 04, 2005 6:20

Zastanawiam się czy coś takiego można wogle dośc łatwo kupić. Na Adventure Trophy kazali nam przejechać 15km po b a r d z o nierównym asfalcie i do tego pełnym błocka i piasku (doliną Chochołowską). Wydaje mie się iż na takie sytuacje lepsze by były rolki z pompowanymi kółeczkami. Wtedy asfalt jak stół a i błocko żadnym problemem.
Tylko, ze ja takie roli znam tylko z opowieści i ze strony Zica. Czy ktoś kiedyś jeździł na takich? Jak to jest?
SpeedSkating as a part of Adventure Racing

Awatar użytkownika
małysz
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: małysz » śr maja 04, 2005 6:55

He he, wiem co przezyłeś, miałem tam kiedyś trening :wink:

a takie rolki z pompowanymi butami produkuje teraz Powerslide, można przyczepić do nich każdego buta o rozstawie 165mm, więcej na powerslide.de

Pozdrawiam Damian

Awatar użytkownika
małysz
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: małysz » śr maja 04, 2005 6:57

He he, wiem co przezyłeś, miałem tam kiedyś trening :wink:

a takie rolki z pompowanymi kółkamiprodukuje teraz Powerslide, można przyczepić do nich każdego buta o rozstawie 165mm, więcej na powerslide.de

Pozdrawiam Damian

Awatar użytkownika
młodziak
Starszy Statystyk
Kontakt:

Post autor: młodziak » śr maja 04, 2005 9:03

Ale to znaczy, że można je w Polsce kupić? Jeżeli tak to gdzie i za ile?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wełek
Prześcigant 4x110mm
Kontakt:

Post autor: wełek » czw maja 05, 2005 9:07

Musisz sie zgłosić do dystrybutora powerslide w
Polsce nie pamiętam namiarów ale on chyba ich nie ma ale na bank sprowadzi jak zechcesz. Ceny niestety też nie znam

gabib

rolki na AT

Post autor: gabib » czw maja 05, 2005 12:49

Jechałem tam nocą podczas tego rajdu i było OK. Asfalt ani lepszy ani gorszy od innych w kraju. Specjalnie trenowałem na jeszcze gorszym (co na to moje rolki nie powiem bo to dość niepochlebne o mnie lub asfalcie) przed rajdem. Gwiaździste niebo szum rolek rewelacja. Najlepszy etap jaki był na tym rajdzie według mnie.

Awatar użytkownika
młodziak
Starszy Statystyk
Kontakt:

Post autor: młodziak » czw maja 05, 2005 4:23

Hmmm... Może nie widziałeś? Mi się udało za dnia. Moje rolki są całe w błocie, bo na asfalcie leżał piasek i woda. Asfalt na którym trenuję (tuż przy moim domu) jest znacznie lepszy, a nigdy mi się nie wydawało, że jest jkiś wyjątkowo dobry. Moje rolki teraz raczej huczą i piszczą niż szumią po tym przejeździe Chochołowską.

Pozdrawiam

gabib

Post autor: gabib » pt maja 06, 2005 1:23

Zagadzam się z tym, że rolki są trochę zabłocone, ale o skrzypieniu, piszczeniu nie ma mowy. Myślę, że nie przygotowałeś ich odpowiednio do trudnych warunków. Miejscami rzeczywiście asfalt był mokry od roztopionego śniegu, znaczących ilości piasku nie zarejestrowałem. Pierwszy raz jeździłem w nocy przy tak gwiaździstym niebie po lesie. Zawsze w mieście są jakieś światła a tu tylko gwiaździste niebo. Jak dla mnie rewelacja. Muszę to kiedyś powtórzyć. Jutro i tak moje roleczki czeka konserwacja, więc zobaczę w jakim naprawdę są stanie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”