Witajcie
Co jakiś czas Trzeba w naszym ukochanym" sprzęcie umyć i przesmarować łożyska jaki stosujecie smar do łożysk i ile go wkładacie
Stosowałem olej z teflonem Powerslade ale łożyska chałasują gdy włożę
zwykłego smaru no niewiem coprawda łżysk nie słychać ale się tak nie toczą jak orginalnie nasmarowane
Co robić ? podpowiedzcie
Jaki smar do łożysk
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Smar odpada, chocia niektórzy rekreacyjni wrotkarze używają smaru. Zwykle zabiera trochę czasu żeby smar się "przegryzł" ale nawet potem nie jest szybki...
Jeżeli chcesz mieć szybkie łożyska to jak najrzadszy olej i jedna kropla na łożysko nie więcej.
Ja próbowałem najróżniejszych smarowideł, i najlepszy według mnie jest
Revive firmy Coaches' Choice.
Słyszałem dobre recenzje o oleju Kluber ale jeszcze nie próbowałem go.
Jeżeli chodzi o hałas to sprawdź czy łożyska nie mają luzów - Powerslide nie ma dobrej reputacji jeżeli chodzi o jakość
Jeżeli chcesz mieć szybkie łożyska to jak najrzadszy olej i jedna kropla na łożysko nie więcej.
Ja próbowałem najróżniejszych smarowideł, i najlepszy według mnie jest
Revive firmy Coaches' Choice.
Słyszałem dobre recenzje o oleju Kluber ale jeszcze nie próbowałem go.
Jeżeli chodzi o hałas to sprawdź czy łożyska nie mają luzów - Powerslide nie ma dobrej reputacji jeżeli chodzi o jakość
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...
- małysz
- Pięciokółkowiec 80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Witam.
Moim zdaniem do jazdy rekreacyjnej powinien być używany gęsty smar, ponieważ ci co jezdżą rekreacyjnie nie zaglądają często do rolek. Ja np uzywam smaru Ninja, który jest bardzo rzadkki, ale po dwóch tygodniach jazdy cztery łozyska mi się przegrzały
Więc tak jak pisał powerhouski, jeśli chcesz jechać szybko będziesz musiał cześciej zaglądać do rolek i bardziej dbać o sprzet.
pozdrawiam Damian
pozdrawiam Damian