Rolki z zagranicy

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Procek
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Rolki z zagranicy

Post autor: Procek » sob sierpnia 18, 2007 9:36

Witam, czy znacie jakiś dobry internetowy sklep zagraniczny z rolkami w którym istnieje możliwość wysyłki do Polski? Chodzi mi o kupno rolek Powerslide Vintage, zico próbował je dla mnie załatwić ale w żadnej hurtowni w Polsce tych rolek nie było. Napisałem do sklepu boardmania.cz ale jak na razie nie odpisują.

Awatar użytkownika
viejo
Czterokółkowiec
Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
Jeżdżę od: 02 sty 1968

Re: Rolki z zagranicy

Post autor: viejo » pt grudnia 07, 2007 3:08

Procek pisze:Witam, czy znacie jakiś dobry internetowy sklep zagraniczny z rolkami w którym istnieje możliwość wysyłki do Polski? Chodzi mi o kupno rolek Powerslide Vintage, zico próbował je dla mnie załatwić ale w żadnej hurtowni w Polsce tych rolek nie było. Napisałem do sklepu boardmania.cz ale jak na razie nie odpisują.
Może spróbuj jeszcze w Polsce.
Roll- Sport w Warszawie. Na Jana Pawła II.
Oni często jeżdżą do Niemiec
i przywożą to, co się zamówi.
Wychodzi taniej niż w internecie.

BornToSkate

Post autor: BornToSkate » sob grudnia 08, 2007 11:05

Viejo ma rację w roll sporcie zamawiają wiem bo miałam ten sam problem i taniej wychodzi bo nie płacisz za przesyłkę :wink:
Jak zadzwonisz w tym tygodniu to na święta Ci przyjdą ^^
Sprzedawca jedzie bezposrednio do producenta po zamówienia właśnie i czeka az przyjdzie jak najwiecej bo wtedy dopiero to sie mu oplaca :twisted: Jeśli chcesz numer do tego sklepu to Ci wyśle ^^
Tylko napisz do mnie i wysyłam
Live slow,Skate fast

Awatar użytkownika
viejo
Czterokółkowiec
Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
Jeżdżę od: 02 sty 1968

Post autor: viejo » pn grudnia 10, 2007 8:42

BornToSkate pisze:Viejo ma rację w roll sporcie zamawiają wiem bo miałam ten sam problem i taniej wychodzi bo nie płacisz za przesyłkę :wink:
Tylko napisz do mnie i wysyłam
Nie tylko za przesyłkę. Jeśli sprowadza się coś n.p.
ze Stanów to jeszcze musisz zapłacić cło i VAT co daje ok 40 %
wartości. Poza tym cena w roll-sporcie jest lepsza
niż cennikowa zagraniczna.

daisi
Moje rolki: Rollerblade

Post autor: daisi » czw lutego 07, 2008 8:56

Ja bardziej jezdze na lyzwach niz na rolkach. Jednak z powodu sezonowosci tego sporu w moim miescie zastanawiam sie nad zakupem i kontynuacja jazdy na rolkach poza sezonem lyzwiarskim. W zwiazku z czym chcialabym zakupic rolki do jazdy artystycznej figurowej. Widzialam w internecie takie rolki, ale z roznych zrodel doszly mnie sluchy, ze nie sa dostepne w Polsce. Przede wszystkim chcialabym, zeby but byl figurowy. Z tego co sie zorientowalam to ploza chyba powinna miec 4 wieksze kolka i jedno male z przodu. Moze ktos cos wie gdzie mozna takie rolki kupic? I najlepiej w cenie mniejszej niz 400USD.

Awatar użytkownika
Slawek
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Kontakt:

Post autor: Slawek » czw lutego 07, 2008 11:16

Mozna kupic np. tu:

http://www.videodvd.ch/zencart/index.ph ... Path=85_90

http://www.netskate.com/iart.asp

Tyle ze drogo.... I tak sie zastanawiam czy jest sens kupowac cos takiego..... Moze lepiej, taniej i bardziej uniwersalnie bedzie kupic jakies rolki do freestyle'u np: Powerslide Maven, Rollerblade Twister czy jakis model Seba z oferty Universkate.... Nadaja sie swietnie do jazdy figurowej a przy okazji mozna na nich noramalnie pojezdzic po miescie..... :)

Slawek
*janarolki freestyle skating team*

Awatar użytkownika
Agent_L
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 01 sie 2007
Kontakt:

Post autor: Agent_L » pt lutego 08, 2008 9:22

To nie jest "małe kółko" tylko klocek z przodu lub zablokowane kółko zamiast niego. Nie do dostania w Polsce takie profesjonalne rolki figurowe.
Serio pójdź za radą Sławka. Slalomowcy dużo jeżdżą na normalnym pierwszym kółku - jak Ci naprawdę będzie przeszkadzać że się obraca, zawsze można pokombinować. MacGyver by powiedział że PIC to zablokowane kółko twardość 88A, profil kwadratowy - podobne do kupienia wszędzie, w paczkach po 4 : ) A jak klocek to wziąć z wrotek : )
Jeśli bez skórzanego buta nie dasz rady to najpierw spróbuj zamocowania rolkowej szyny do tych co masz na lód: 2 blachy w takim kształcie jak mocowanie płozy, każda z dziurą w środku by przyjąć śrubę od rolkowej ramy. Pan z warsztatu blacharskiego nie powinien mieć problemów z wykonaniem takiego zestawu.

A Twistery rozmiar 36 chyba są w krakowskim decathlonie na przecenie. : )
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy

daisi

Post autor: daisi » ndz lutego 10, 2008 3:58

Mialam nadzieje, ze napiszecie, ze jednak mozna dostac takie rolki w Polsce. Rozumiem, ze w sytuacji jaka jest musialabym kupic rolki do jazdy freestyle z 4 kolkami i bez hamulca. Tez mi przyszlo do glowy zamocowanie plozy rolkowej do buta lyzwiarskiego, ale ze wzgledu na moje zdolnosci manualne na razie nie podejme sie tego. Poza tym nie wiem czy mozna i gdzie mozna kupic sama ploze rolkowa. Ktos na tym forum napisal, ze sama ploza kosztuje tyle co ploza z butem. Biorac to pod uwage pozostanie mi zakup rolek z tego co jest. Trudna decyzja, po wstepnym przegladzie wiem tylko, ze wszystkie, ktore obejrzalam mi sie nie podobaja.

Awatar użytkownika
Agent_L
Kontakt:

Post autor: Agent_L » ndz lutego 10, 2008 9:11

Bardzo dobra płoza kosztuje tyle co zwyczajna razem z butem.
Mocowanie płozy do buta figurowego to kwestia dokładnego pomiaru i wykonania projektu a zdolności manualne może wykazać ktoś inny. Na dobrą sprawę możesz przynieść do warsztatu odkręcone płozy i powiedzieć "o, takie 4 blaszki chcę".
Nie podobają się bo niewygodne i źle jeżdżą?
rolkowa mapka Warszawy

daisi

Post autor: daisi » ndz lutego 10, 2008 9:59

Nie podobaja sie wizualnie. Co do wygody i samej jazdy bede mogla sie wypowiedziec jak to sprawdze.

Awatar użytkownika
Agent_L
Kontakt:

Post autor: Agent_L » pn lutego 11, 2008 11:56

oj, coś mi się wydaje że Ty bardziej dziury w całym niż rolek szukasz. Obejrzyj opcje w Sebach, może przynajmniej kolor ładny będzie.
Popatrz na quady jeszcze, one mają figurowy but i nawet klocek z przodu gotowy - choć w Polsce kupić dobre quady to też wyczyn.
rolkowa mapka Warszawy

daisi

Post autor: daisi » sob lutego 16, 2008 9:10

Wyglada na to, ze na razie nie ma co ogladac i przymierzac, bo w szczecinskich sklepach nie ma zadnych rolek do jazdy freestyle. Agent_L wiem czego chce, tylko tego nie ma w Polsce. A to chyba normalne, ze jak mam zainwestowac z 500zl to bym chciala, zeby wszystko mi pasowalo. Moze faceci sa mniej wymagajacy, albo maja inne gusty i tego nie rozumieja.

Awatar użytkownika
Agent_L
Kontakt:

Post autor: Agent_L » pn lutego 25, 2008 10:09

500zł to jest cena za rolki w jakości "mniej-więcej-ok". To żadna inwestycja, to raczej uniknięcie inwestycji.
Wiesz czego chcesz, ale to nie istnieje. Ty chcesz profesjonalnych, wyczynowych rolek na jakich jeżdżą reprezentacje narodowe w cenie masówy z supermarketu. Na miłość boską, nawet popularne Seby kosztują ponad 1000zł! Nie spodziewaj się że cokolwiek poniżej 2k Cię zadowoli z takimi wymaganiami.Albo obniż poprzeczkę, albo podnieś budżet.
Możesz jeździć dobrze, ładnie i tanio - ale tylko 2 z tych rzeczy naraz. Skoro wygląd tak bardzo Ci przeszkadza, znaczy że po prostu nie zależy Ci na samej jeździe.

To by było na tyle z mojej strony, dostałaś gotowe dwa rozwiązania i żadne Ci się nie podoba. Dalej już tylko czarodziej może pomóc.
rolkowa mapka Warszawy

daisi

Post autor: daisi » sob maja 10, 2008 11:26

Chyba jednak zelezy mi na jezdzie, bo kupilam Rollerblade Twister i sie jakos przyzwyczajam do jazdy na nich. Kolezanka kupila Powerslide Cell II i tez sie sprawdzaja. Prawde mowiac nie bylo z czego wybierac. Kupilysmy to co bylo odpowiednie rozmiarem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”