NJ 1782- NILS EXTREME. Proszę o pomoc.

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Versus
Jeżdżę od: 02 sty 2010

NJ 1782- NILS EXTREME. Proszę o pomoc.

Post autor: Versus » wt września 04, 2007 4:33

Witam wszystkich serdecznie.
Mam pytanie w sprawie rolek Nils Extreme NJ 1782
http://www.teko.istore.pl/sklep,1550,,, ... 991,0.html

Mam w związku z nimi następujące pytania.
Czy są to rolki w miarę dobre? Chodzi mi tu o to czy są zrobione z dobrego materiału, który mi się nie rozpadnie po 3 miesiącach. Czy wszystkie parametry związane z łożyskami, kółkami i płozą są dobre. Chodzi mi czy jest to towar warty zakupu.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady!

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » śr września 05, 2007 8:54

Jeśli szukasz na komunię dla dziecka to ok. (ale to chyba trochę za wcześnie - chyba że chcesz coś złapać na wyprzedażach)
Jeśli szukasz dla siebie :arrow: napisz coś o sobie (płeć, waga, wzrost, czy umiesz juz jeździć, czy się uczysz, do czego maja te rolki służyć itd.) to doradzimy.

triskel

Re: NJ 1782- NILS EXTREME. Proszę o pomoc.

Post autor: triskel » wt czerwca 03, 2008 3:33

Witam,

Widze, ze temat stary, ale jako, iz nie pojawila sie jednoznaczna opinia pozwole sobie wpisac sie tutaj, zamiast zakladac nowy.
Cos o mnie - mezczyzna, 70kg, 177 wzrostu. W szkole podstawowej jezdzilem troche na lyzwach (poki z nich nie wyroslem), na rolkach raz pare lat temu, ale nie sprawialo mi to szczegolnych problemow. Do czego rolki? Do przemieszczania sie szybciej, wolniej - jazda po plaskim.

Powyzszy link (na ktory jakis czas temu trafilem rozgladajac sie po sieci) okiem laika nie wyglada zle. Cena mniej wiecej tyle, ile chcialbym zainwestowac. Ktos moze sie podzielic jakimis uwagami na temat firmy/modelu?

Pozdrawiam,
AF

EDIT:
Zaczynam powoli sie zastanawiac. Rolki wizualnie mi sie podobaja, ale do Bytomia to z Poznania troche daleko. Bez przymierzania zas to ryzyko, ze wygodnie nie bedzie. Dzis mierzylem Roces R200 numer 42 (wg tabelki 27 cm). Niby powinny byc dobre, ale zmiescilem sie na styk i wygodnie sie nie czulem. Zatem chyba jednak poszukam czegos lokalnie, zeby nie bylo niespodzianek. Moze wspomniane Roces R200, albo R300. Drozej, ale za to pewniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”