deszcz
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- grzechu
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
deszcz
Macie może jakieś metody na zabezpieczenie się przed deszczem.
Chodzi mi głównie o buty.
W moim wypadku są one mocno wentylowane i wykończone materiałem a do tego są wysokie i z częściową skorupą.
Może jakieś ochraniacze, może ktoś znalazł pasujące od butów rowerowych. Oczywiście muszą być obszerne i na szynę muszą dać sie załóżyć.
Chodzi mi głównie o buty.
W moim wypadku są one mocno wentylowane i wykończone materiałem a do tego są wysokie i z częściową skorupą.
Może jakieś ochraniacze, może ktoś znalazł pasujące od butów rowerowych. Oczywiście muszą być obszerne i na szynę muszą dać sie załóżyć.
Pozdrówka
- robal
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 01 kwie 1999
- Kontakt:
Jak to robisz?
Czesc!

A moze sa jakies specjalne kola z bieznikiem
tylko ja jestem 100 lat za murzynami i o tym nie wiem (bez obrazy dla murzynow)?
Pozdrawiam,
robal.
Wojejq!! Zdradz tajemnice, jak Ty to robisz, ze jezdzisz w deszczu i jeszcze zyjesz? Dla mnie jak dotad pierwsza i ostatnia proba rolowania sie w deszczu skonczylaby sie tragicznie - jakos strasznie nogi mi sie slizgaja na bokigrzechu pisze:Macie może jakieś metody na zabezpieczenie się przed deszczem.
A moze sa jakies specjalne kola z bieznikiem
Pozdrawiam,
robal.
- grzechu
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Re: Jak to robisz?
Dostojnierobal pisze: Wojejq!! Zdradz tajemnice, jak Ty to robisz, ze jezdzisz w deszczu i jeszcze zyjesz?
czasem trzeba, specjalnie się w deszcz nie pcham.
Zresztą i tak najczęstrze poslizgi mam na liściach, niezależnie czy pada czy nie. A jak będzie lać w niedzielę to i tak maratonu nie odpuszczę (choć bym miał ochraniacze na wylot przetrzeć
Pozdrówka
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Grzechu,
Zawodnicy używają czepków pływackich. Potrzebujesz 2 czepki. Wycinasz niewielkie otwory w górnej części czepka tak tylko żeby noga się przecisnęła. Otwór powinnien być trochę do tyłu tak aby przednia część czepka mogła pokryć przednią część buta.
Zakładasz taki czepek najpierw na nogę, potem wrotkę i obciągasz czepek na dół.

Wysokie wrotki rekreacyjne mogą się okazać za duże na takie rozwiązanie, ale warto sprobować...
Zawodnicy używają czepków pływackich. Potrzebujesz 2 czepki. Wycinasz niewielkie otwory w górnej części czepka tak tylko żeby noga się przecisnęła. Otwór powinnien być trochę do tyłu tak aby przednia część czepka mogła pokryć przednią część buta.
Zakładasz taki czepek najpierw na nogę, potem wrotkę i obciągasz czepek na dół.

Wysokie wrotki rekreacyjne mogą się okazać za duże na takie rozwiązanie, ale warto sprobować...
Ostatnio zmieniony ndz października 16, 2005 9:10 przez powerhouski, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...