Pytanie o rolki NIKE

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Marcin

Pytanie o rolki NIKE

Post autor: Marcin » śr kwietnia 12, 2006 7:21

Witam! Już od dawna noszę się z zamiarem posmakowania jazdy na rolkach (czytaj laik), a kiedy słońce coraz większe to apetyt i coraz większy i stąd moja wizyta tutaj i pytanie. Czy rolki NIKE: <-------->/item97919069_rolk ... _45_5.html
nadają się, aby w nie zainwestować, czy może wybrć np. model Salomona: <-------->/item97045269_rolk ... under.html
Dodam, że zamierzam jeździć, to znaczy uczyć się dopiero, raz w tygodniu po asfalcie, polbruku etc. Aha rolki mają wozić ciężar 93 kilogramów i wysokość równą 186 cm. Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze i podpowiedzeniu, jaki model byłby - niekonieczne z tych wymienionych - dobry. Domyślam się, że przy mojej wadze powinienem rozglądać się za rolkami tylko z aluminiowymi płozami. I jeszcze jedno, dobrze byłoby, gdybym na początek zmieścił się w 300 złotych. Z góry dziękuje i pozdrawiam!!

Awatar użytkownika
Rosic
Moje rolki: RB Crossfire 100
Jeżdżę od: 02 sty 1993
Kontakt:

Post autor: Rosic » ndz kwietnia 16, 2006 7:19

Dolaczam sie do pytania. Nie chodzi mi o ten model, ale ogolnie o pytanie czy rolki Nike sa cos warte. Czy sa wygodne itp.
Ja uczyc sie nie musze, nie chodzi mi tez o jazde max szybka, ale o latwa i przyjemna jazde rekreacyjna. Czy model z lozyskami Abec 5 i kolka 80A ok. 80mm bedzie ok?
Czo Wy na to ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”