od kilku sezonów jezdze na rolkach ale bardziej rekreacyjnie niż wyczynowo(agresywnie) choć jest to moja wielka pasja i gdy tylko moge wskauje na rolki i pomykam po ulicach, skwerach, bulwarach. nie pisze tego by sie pochwalić ale byście mniej wiecej wiedzieli jaki poziom jazdy osiągnąłęm bo to bedzie potrzebne( tak mi sie wydaje ) przy odpowiedzi na moje pytanie. chodzi o to że łożyska stały sie głośne a nie chce kupować nowych rolek co sezon skoro można zmienić same łożyska. do tej pory zbytnio nie intersowałem sie łożyskami, kółkami ale po przeczytaniu kilku stron www uznałem że najbardziej odpowiednie dla mnie łożyska to abec 7 bo są szybkie a taki styl jazdy preferuje
druga sprawa: czy jak kupie już te łożyska to wystarczy że włoże je w miejsce starych czy trzeba je czymś smarować??jesli tak to czym?? w innychy postach piszecie o wd 40 ale to do konserwacji sie nadaje tylko czy ma uniwersalne zastosowanie.kiedyś smarowałem łożyska popularnym tawotem ale kleiło sie do niegoi jescze wiecej piachu i kurzu niż wczesniej wiec uznałem że to bez sensu..
z góry dziekuje i pozdrawiam