Mam 175cm wzrostu, ważę około 64kg, nie jeździłem wcześniej na rolkach, ale za czasów gimnazjum i wcześniej śmigałem na deskorolce, hulajnodze i BMX'ie więc ogólnie lubię takie klimaty i pewnie fajnie byłoby poszaleć trochę na rolkach, ale z racji, że zakładam iż na starcie nie będę na tyle ogarnięty by sie powyżywać na nich, chciałbym po prostu pojeździć sobię dla relaksu po drodzę rowerowej (w jedną stronę odcinek ma jakieś 2-3 km) dlatego myślę o rolkach do fitnessu.
Czy moglibyście mi doradzić jakiś model rolek, które nadadzą się do moich potrzeb, będą mi służyć więcej niż sezon, a co najważniejsze znajdę je w moim rozmiarze?
Mieszkam w Bielsku-Białej.
W sklepach przymierzałem jedynie w Decatlonie FILE, rozmiar 41 był mega wygodny, jednak tu na forum nikt ich nie polecał.. Rollersblade'y za 300-400 zł podobno nie są zbyt wytrzymałe, a K2 w Intersporcie były tylko z plastikową płozą i oczywiście też wyłącznie w większych rozmiarach..
Jeśli chodzi o kolorystykę, to chciałbym najlepiej coś z toxic yellow, jasno-zielonego, niebieskiego lub jakieś czarne z srebrnymi/białymi pierdółkami (nie lubię czerwonego)
Pozdrawiam
Edit:
co sądzicie o tych: ROLLERBLADE SPARK 84 ALU ŁYŻWOROLKI
<nie podajemy linków>/rolki-rollerblade-spa ... 79935.html