Założyłem ten temat z myślą o pewnej dziewczynie, którą pewnie niektórzy znacie bo nieźle śmiga w rolkach na naszych Krakowskich Błoniach i jej chłopaku Adrianie.
Otóż Adrian na skutek wypadku samochodowego, któremu uległ na terytorium Rosji, cierpi na czterokończynowe mózgowe porażenie. Wypadek miał miejsce podczas trasy koncertowej zespołu Decapitated, którego Adrian jest wokalistą. Więcej o sprawie tutaj http://www.adrian.org.pl
Celem rodziny i przyjaciół jest zebranie środków na dalszą rehabilitację i leczenie, aby mógł on powoli wracać do zdrowia, a w przyszłości być może również do swojej pasji, jaką jest muzyka.
Pomyślałem, trza zadziałać by ludzie dowiedzieli się o sprawie.
Postanowiłem, dnia 26.04.2009 na VIII Cracovia Maraton stawić się z koszulką z napisem (Pomóżmy Adrianowi http://www.adrian.org.pl ) w której to jadąc do tyłu kolejny raz będę "cofał czas" (może znowu się uda) tym razem z tak zwaną obcinką. Znaczy wcześniej uplotę z moich włosów 42 warkoczyki, symbolizujące każdy kilometr maratonu i w czasie jazdy sukcesywnie będę je ścinał, a uzyskane za nie pieniądze (w poprzednim roku jeździły za mną na rolkach pewne fryzjerki z pytaniem czy nie zechciałbym sprzedać im warkocza, oferowały 300zł. Długość teraz jakieś 110-115cm myślę, że może być z tego 6-8 tupecików jak nic
pójdą na na konto:
Fundacja Anny Dymnej Mimo Wszystko
ING BANK ŚLĄSKI 70 1050 1445 1000 0022 7599 1459
z dopiskiem: Adrian Kowanek
No dobra, ale sam dużo nie zwojuje, pomyślałem więc sobie, że dobrze byłoby gdyby brać rolkarska która będzie uczestniczyć w maratonie pokazała, że to ludzie dobrej woli i fajnych sercach, a wiem, że tak jest
Chętnych zapraszam, pomyślcie że poza dotarciem do mety, mamy jeszcze dodatkowy cel.
Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.
Dorysowywany Dariusz.
ps. aaa... warto przyjechać, bo coś tak strzyka mnie w boku (mam tam pewne właściwości
i niechybnie tym razem będzie piękna pogoda 26 kwietnia w Krk
Wiem, że większość ludzi na tym forum to „ścigacze” w swoich obcisłych hm... „kondomikach”
którzy przyjadą na maraton po miejsce, wynik i bawełniana koszulka z napisem odpada, ale może dało by się coś zrobić jakaś naszywka, jakiś szablon, farba i gotowe.