Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Witam wszystkich.
Jestem nowy na tym forum i na rolkach chyba też (jeżdżę od roku). Proszę więc o wybaczenie, jeżeli walnę jakieś głupstwo.
Planuję start w Maratonie Sierpniowym. Ale tym wyjazdem są zainteresowane też moje dzieci (10 i 8 lat). Mam więc pytania dotyczące zawodów rolkowych dla dzieci. Czy to będą wyścigi? Na jakim dystansie? Czy w jakiś kategoriach wiekowych? Jeżeli można się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
Czy dzieci w tym wieku będą mogły wystartować w półmaratonie? Córka (10 lat) biegała już 5 i 3 km, syn (8 lat) 3 km. Oboje uczestniczyli w wyścigach rowerowych MazoviaMTB (już w zeszłym roku). W zawodach rolkowych nie uczestniczyli jeszcze. A jeżdżą dużo.
--
pozdrawiam,
DAL
Jestem nowy na tym forum i na rolkach chyba też (jeżdżę od roku). Proszę więc o wybaczenie, jeżeli walnę jakieś głupstwo.
Planuję start w Maratonie Sierpniowym. Ale tym wyjazdem są zainteresowane też moje dzieci (10 i 8 lat). Mam więc pytania dotyczące zawodów rolkowych dla dzieci. Czy to będą wyścigi? Na jakim dystansie? Czy w jakiś kategoriach wiekowych? Jeżeli można się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
Czy dzieci w tym wieku będą mogły wystartować w półmaratonie? Córka (10 lat) biegała już 5 i 3 km, syn (8 lat) 3 km. Oboje uczestniczyli w wyścigach rowerowych MazoviaMTB (już w zeszłym roku). W zawodach rolkowych nie uczestniczyli jeszcze. A jeżdżą dużo.
--
pozdrawiam,
DAL
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Odpowiedzi na w/w pytania znajdziesz tutaj:DAL pisze:Witam wszystkich.
--
pozdrawiam,
DAL
http://maratonsierpniowy.pl/pl/regulamin
Pozdrawiam.
Nooo, tak nie do końca.
Pkt 4. Imprezy towarzyszące - dziecięce biegi wrotkarskie na Placu Zebrań Ludowych
Dużo to nie mówi. Biorąc pod uwagę organizowane imprezy dla dzieci przy biegach, można się spodziewać wszystkiego. Włącznie z odwołaniem lub nie zorganizowaniem takich biegów. Nie mówię, że tutaj tak będzie. Ale przydałoby się trochę więcej informacji.
Pkt 6.Uczestnictwo /dystanse/ kategorie wiekowe
Osoby niepełnoletnie nie posiadające licencji PZSW mogą startować za pisemną zgodą rodziców lub opiekuna prawnego oraz po złożeniu przez nich oświadczenia o braku przeciwwskazań zdrowotnych do udziału dziecka w imprezie sportowej.
Czyli rozumiem, że nie ma ograniczeń wiekowych. Czy tak?
Ale w związku z tym mam pytanie do doświadczonych rolkarzy. Czy nie ma jakiś przeciwwskazań zdrowotnych (ogólnych), rozwojowych, czy jakichkolwiek do udziału w półmaratonie dzieci w wieku poniżej kadeta (rocznik 1999 i 2001)? Dzieciaki moje rwą się do jazdy, tylko czy im nie wyrządzę krzywdy pozwalając na jazdę w półmaratonie?
--
pozdrawiam,
DAL
Pkt 4. Imprezy towarzyszące - dziecięce biegi wrotkarskie na Placu Zebrań Ludowych
Dużo to nie mówi. Biorąc pod uwagę organizowane imprezy dla dzieci przy biegach, można się spodziewać wszystkiego. Włącznie z odwołaniem lub nie zorganizowaniem takich biegów. Nie mówię, że tutaj tak będzie. Ale przydałoby się trochę więcej informacji.
Pkt 6.Uczestnictwo /dystanse/ kategorie wiekowe
Osoby niepełnoletnie nie posiadające licencji PZSW mogą startować za pisemną zgodą rodziców lub opiekuna prawnego oraz po złożeniu przez nich oświadczenia o braku przeciwwskazań zdrowotnych do udziału dziecka w imprezie sportowej.
Czyli rozumiem, że nie ma ograniczeń wiekowych. Czy tak?
Ale w związku z tym mam pytanie do doświadczonych rolkarzy. Czy nie ma jakiś przeciwwskazań zdrowotnych (ogólnych), rozwojowych, czy jakichkolwiek do udziału w półmaratonie dzieci w wieku poniżej kadeta (rocznik 1999 i 2001)? Dzieciaki moje rwą się do jazdy, tylko czy im nie wyrządzę krzywdy pozwalając na jazdę w półmaratonie?
--
pozdrawiam,
DAL
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Witam.
Niebawem powinny się pojawić szczegóły co do konkurencji dziecięcych.
Z pewnością będzie coś dla nich organizowane na Placu Zebrań Ludowych i z pewnością będzie to dla nich lepsze niż przejechanie półmaratonu.
Niebawem powinny się pojawić szczegóły co do konkurencji dziecięcych.
Z pewnością będzie coś dla nich organizowane na Placu Zebrań Ludowych i z pewnością będzie to dla nich lepsze niż przejechanie półmaratonu.
- Mimbla
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Kontakt:
Gwarantuję, że dużo większą frajdą dla dzieci w wieku 8 i 10 lat będzie możliwość rywalizowania z rówieśnikami na krótszym dynstansie niż uplasowanie się gdzieś na koncu listy w półmaratonie.
Fajnie. Czekam (czekamy) z niecierpliwością na info.WFH pisze: Niebawem powinny się pojawić szczegóły co do konkurencji dziecięcych.
--
Pozdrawiam,
DAL
- Pedro
- Prześcigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 01 kwie 2009
hmmm, no kusi mnie, kusi sprawdzić się na takim kawałeczku ... świeżak jestem, aczkolwiek nie młody i ... nie lekki
ale tak 2 godziny na rolkach - czy to jazda ciągiem, czy zabawa na parkingu pod Obi - daję rady
i tak się zastanawiam czy dałbym rady machnąć taki maraton (choćby ostatni) ... na Twisterach
proszę od motywację i doping
ale tak 2 godziny na rolkach - czy to jazda ciągiem, czy zabawa na parkingu pod Obi - daję rady
i tak się zastanawiam czy dałbym rady machnąć taki maraton (choćby ostatni) ... na Twisterach
proszę od motywację i doping
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Na Twisterach wielu daje radę, jeszcze wiecej daje radę z Twisterami, a jeden jak sie zapisał do Twisterów to nawet zaczął wygrywaćPedro pisze: i tak się zastanawiam czy dałbym rady machnąć taki maraton (choćby ostatni) ... na Twisterach![]()
Tylko na pewno nie dwie godziny...
- Marek
- Prześcignął Chuck`a...
Na Twisterach wielu daje radę, jeszcze wiecej daje radę z Twisterami, a jeden jak sie zapisał do Twisterów to nawet zaczął wygrywacAndrzej pisze:Pedro pisze: i tak się zastanawiam czy dałbym rady machnąć taki maraton (choćby ostatni) ... na Twisterach![]()
i to odrazu dwa razy
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
A gdzie drugi raz ?Marek pisze: ...
i to odrazu dwa razy
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: powerslide c
- Jeżdżę od: 04 lip 1998
- Kontakt:
drugi raz był trzeci ale pozycje sprzed roku obronił wiec zwyciezyl:D
Pozdrawiam
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
- Pedro
- Prześcigant 4x110mm
nie, no napisałem 2 godz., że niby tyle wytrzymam, na pewno na wygrywanie, a już tym bardziej z takim czasem, porywać się nie mam zamiaruAndrzej pisze:Tylko na pewno nie dwie godziny...
jeżeli się zdecyduję na udział - już samo ukończyć będzie dla mnie wyzwaniem ...
no i optymizmem mnie trochę z tymi Twisterami natchnęliście ...
BTW: a o kim tak tajemniczo rozprawiacie ?
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
O nowym TwisterzePedro pisze: BTW: a o kim tak tajemniczo rozprawiacie ?
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Co to jest Twister? To jakiś słoik czy cóś

- Pedro
- Prześcigant 4x110mm
taniec chyba ...