peknieta klamra

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
k3rmit
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

peknieta klamra

Post autor: k3rmit » sob kwietnia 19, 2008 2:19

Witam, mam nastepujacy problem z rolkami K2 EXO 2.1 (zdjecie w zalaczniku).

Pekly mi obie klamry u gory. Jazda bez nich jest masakryczna - cala noga lata, zero stabilnosci. Poradzilem sobie przekluwajac po 4 dziury i zadrutowalem. Moze niezbyt eleganckie rozwiazane, ale sprawdzalo sie.

niestety dzisiaj przy zakladaniu znowu pekla jedna klamra i to w takim miejscu, ze nie da rady potraktowac ja powyzszym sposobem.

Moze ktos sie orientuje albo ma jakis pomysl co z tym fantem zrobic? Klamry sa zamocowane na nitach wiec z wymiana moze byc ciezko
k2_exo8.jpg
Powerslide Cell II 07
koncerty.net.pl

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Re: peknieta klamra

Post autor: koziar2 » sob kwietnia 19, 2008 3:09

Dokladnie rok temu mialem taki sam problem w takich samych rolkach. Pomogla reklamacja, zwrot kasy i kupno innych rolek...

W serwisie stwierdzili, ze nie da sie naprawic ale zapytaj jeszcze zico. Moze ma na to jakis sposob :)

Awatar użytkownika
k3rmit
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: k3rmit » sob kwietnia 19, 2008 5:30

ehh, obawiam sie, ze gwarancji juz nie ma (kupione byly niej wiecej we wrzesniu 2006)

widzialem w jakims sklepie, ze mozna bylo kupic zapasowe klamry, tylko z tego co widze to nie da sie u mnie zdjac starych
Powerslide Cell II 07
koncerty.net.pl

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » sob kwietnia 19, 2008 6:43

Z tym nie powinno byc wiekszego problemu,w kazdym szewieckim warsztacie ci klamre zdja w ciagu paru minut i zanituja zapasowa jak sam nie mozesz z tym poradzic,nie masz zapasowych kup w Alegro jakies szroty z tego modelu za pare zl.i masz zapasowe czesci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”