mam pytanko na temat kółek

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Madzialena

mam pytanko na temat kółek

Post autor: Madzialena » czw maja 01, 2008 1:24

no a więc chodzi mi o kółka a dokladnie jakie są dobre pod tym względem że jak sie jeździ po ulicy to żeby ih nie było słychać... wiem wiem głupie pytanie ale prosze o odpowiedź gdyż nie znam sie na tym ;/ a niechce zeby każdy mnie słyszał jak pomykam na rolkach;)

Awatar użytkownika
miko
Czterokółkowiec bez hamulców

Re: mam pytanko na temat kółek

Post autor: miko » czw maja 01, 2008 1:33

hyhy, naprawdę dobre pytanie. Mała Złodziejka? ;)

Generalnie im miększe tym mniej hałasują. Ale jeźdząc po chodnikach każde kółka trochę stukają. Natomiast mocniejsze odepchnięcia są słyszalne prawie zawsze w nocy.

Pamiętam jak zaczynałem jeździć na wrotkach jednośladwoych na własnej ulicy to ktoś o drugiej w nocy zadzwonił po straż miejską. Trzeba było widzieć ich miny jak przyjechali :)
Tak - wtedy miałem małe, twarde płaskie streetowe kółka... i chyba brudne łożyska - faktycznie hałasowałem...

Madzialena

Post autor: Madzialena » czw maja 01, 2008 3:16

hehe jaka zlodziejka :) :)
dzieki za odpowiedz :D hmm ale jakie lepsze jakies gumowe, kauczukowe czy jak ? :P hehe nie no jasne ze cos tam zawsze slychac jak sie jezdzi :) kiedys jak bylam mlodsza hehe :P to mialam takie ze hohoh ile halasu to robilo :P a teraz znowu chce wrocic do jazdy i niechce powtorzyc tego samego błedu :P OMG o 2 w nocy hehe niezle niezle :D :lol:

Awatar użytkownika
miko
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: miko » czw maja 01, 2008 9:13

Ojej - nie ma kół gumowych czy kauczukowych. Są poliuretanowe, no chyba, że kupujesz rolki na bazarze/w supermarkiecie - tam może zdarzyć się wszystko. Często takie rolki właśnie stukają i hałasują niemiłosiernie.Zobacz na http://www.zicoracing.com - jest tam od groma kół. wybierz sobie coś i po problemie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”