mam pytanko na temat kółek
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
-
Madzialena
mam pytanko na temat kółek
no a więc chodzi mi o kółka a dokladnie jakie są dobre pod tym względem że jak sie jeździ po ulicy to żeby ih nie było słychać... wiem wiem głupie pytanie ale prosze o odpowiedź gdyż nie znam sie na tym ;/ a niechce zeby każdy mnie słyszał jak pomykam na rolkach;)
Re: mam pytanko na temat kółek
hyhy, naprawdę dobre pytanie. Mała Złodziejka? 
Generalnie im miększe tym mniej hałasują. Ale jeźdząc po chodnikach każde kółka trochę stukają. Natomiast mocniejsze odepchnięcia są słyszalne prawie zawsze w nocy.
Pamiętam jak zaczynałem jeździć na wrotkach jednośladwoych na własnej ulicy to ktoś o drugiej w nocy zadzwonił po straż miejską. Trzeba było widzieć ich miny jak przyjechali
Tak - wtedy miałem małe, twarde płaskie streetowe kółka... i chyba brudne łożyska - faktycznie hałasowałem...
Generalnie im miększe tym mniej hałasują. Ale jeźdząc po chodnikach każde kółka trochę stukają. Natomiast mocniejsze odepchnięcia są słyszalne prawie zawsze w nocy.
Pamiętam jak zaczynałem jeździć na wrotkach jednośladwoych na własnej ulicy to ktoś o drugiej w nocy zadzwonił po straż miejską. Trzeba było widzieć ich miny jak przyjechali
Tak - wtedy miałem małe, twarde płaskie streetowe kółka... i chyba brudne łożyska - faktycznie hałasowałem...
-
Madzialena
hehe jaka zlodziejka
dzieki za odpowiedz
hmm ale jakie lepsze jakies gumowe, kauczukowe czy jak ?
hehe nie no jasne ze cos tam zawsze slychac jak sie jezdzi
kiedys jak bylam mlodsza hehe
to mialam takie ze hohoh ile halasu to robilo
a teraz znowu chce wrocic do jazdy i niechce powtorzyc tego samego błedu
OMG o 2 w nocy hehe niezle niezle

dzieki za odpowiedz
Ojej - nie ma kół gumowych czy kauczukowych. Są poliuretanowe, no chyba, że kupujesz rolki na bazarze/w supermarkiecie - tam może zdarzyć się wszystko. Często takie rolki właśnie stukają i hałasują niemiłosiernie.Zobacz na http://www.zicoracing.com - jest tam od groma kół. wybierz sobie coś i po problemie.