Maraton SOLIDARNOŚCI w Gdańsku - 15 sierpnia 2006

Gdańsk Maraton Solidarności historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r. Wyniki, zdjęcia, komentarze.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
kajman
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: kajman » śr sierpnia 09, 2006 11:43

WFH pisze: Popieram w całej rozciągłości! Czekamy na propozycje gospodarzy!!!
Przypominam o temacie:
Gdańsk - miejsca spotkań rolkarzy

Jest już tam jedna propozycja miejsca i organizacji spotkania opisana przez Piotro
Obrazek
Pozdrawiam Kajman

Awatar użytkownika
Don Lama
Kontakt:

Post autor: Don Lama » czw sierpnia 10, 2006 8:58

Mam pytanie co do dokumentacji foto z maratonu 8) Ponieważ to nie nasz teren nie jesteśmy w stanie obstawić trasy naszymi aparatami :D czy możemy liczyć na wsparcie??

Mamy jedną osobe robiącą zdjęcia czy jest ktoś kto będzie na starcie a później dojeżdża do mety? Ewetulanie jakieś wskazówki jak szybko przemieścić się z początku na koniec maratonu (nie będąc na rolkach :D )

Pozdrawiam
www.NaRolkach.pl - największy portal rolkowy w Polsce

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » czw sierpnia 10, 2006 9:01

Don Lama pisze:Mam pytanie co do dokumentacji foto z maratonu 8) Ponieważ to nie nasz teren nie jesteśmy w stanie obstawić trasy naszymi aparatami :D czy możemy liczyć na wsparcie??

Mamy jedną osobe robiącą zdjęcia czy jest ktoś kto będzie na starcie a później dojeżdża do mety? Ewetulanie jakieś wskazówki jak szybko przemieścić się z początku na koniec maratonu (nie będąc na rolkach :D )

Pozdrawiam
Kolejką miejską.

Liczba zarejestrowanych rolkarzy przekroczyła setkę.

Awatar użytkownika
Inso
Ścigant 4x110mm
Kontakt:

Post autor: Inso » czw sierpnia 10, 2006 12:00

Don Lama pisze:Mam pytanie co do dokumentacji foto z maratonu 8) Ponieważ to nie nasz teren nie jesteśmy w stanie obstawić trasy naszymi aparatami :D czy możemy liczyć na wsparcie??

Mamy jedną osobe robiącą zdjęcia czy jest ktoś kto będzie na starcie a później dojeżdża do mety?
Też będziemy robić zdjęcia i może coś skręcimy (jeden aparat i kamera),
teren rownież nie jest nam znany, jak narazie zaopatrzyliśmy się w mapę Trójmiasta i śledzimy wątek o maratonie.

Myśleliśmy o przejeździe samochodem ze startu na metę, czy ktoś z Gdańszczan może nam doradzić, czy nie rozsądniej będzie przemieścić się na metę kolejką?
Obrazek

Awatar użytkownika
Andrzej
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Szybsze ode mnie

Post autor: Andrzej » czw sierpnia 10, 2006 12:02

Jadę do Gdańska samochodem z Poznania w Poniedziałek 14.08.
Wyjazd ok. godz. 13/14.
Wracam do Poznania po maratonie i chwili odpoczynku.
Mam dwa wolne miejsca.
Chętnych na podróż i dzielenie kosztów zapraszam.
tel. Kontakt. 601-394-474

Awatar użytkownika
piotro
Ścigant 4x110mm

Post autor: piotro » czw sierpnia 10, 2006 1:20

Inso pisze:

Mamy jedną osobe robiącą zdjęcia czy jest ktoś kto będzie na starcie a później dojeżdża do mety?
Też będziemy robić zdjęcia i może coś skręcimy (jeden aparat i kamera),
teren rownież nie jest nam znany, jak narazie zaopatrzyliśmy się w mapę Trójmiasta i śledzimy wątek o maratonie.

Myśleliśmy o przejeździe samochodem ze startu na metę, czy ktoś z Gdańszczan może nam doradzić, czy nie rozsądniej będzie przemieścić się na metę kolejką?
Zdecydowanie rozsądniej. Maraton blokuje jedyną arterię Trójmiasta.
Sposób dla jednej osoby na trzy miejsca zdięciowe:
Start,
Przejść nad torami na aleję zwycięstwa (Jakiś 17km)
Biegiem do kolejki, kolejką do stacji Gdynia-Wzgórze Nowotki (ups, św. Maksymiliana).
I biegiem do mety.

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » czw sierpnia 10, 2006 2:00

Jest już propozycja miejsca i organizacji spotkania opisana przez Piotro.
Szczegóły tutaj:
Gdańsk - miejsca spotkań rolkarzy
Można już deklarować swój udział.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » czw sierpnia 10, 2006 2:38

Jade samochodem z Warszawy (i z powrotem) i mam parę miejsc wolnych. Wyjazd 14-go raczej przed południem. Nocować będę w akademiku od organizatorów. Powrót po ukończeniu maratonu, masażu, obiadku i odpoczynku.
Chętnych do wspólnej podróży i podziału kosztów zapraszam, piszcie na PW.

Awatar użytkownika
Inso
Ścigant 4x110mm
Kontakt:

Post autor: Inso » czw sierpnia 10, 2006 4:18

piotro pisze: Zdecydowanie rozsądniej. Maraton blokuje jedyną arterię Trójmiasta.
Sposób dla jednej osoby na trzy miejsca zdięciowe:
Start,
Przejść nad torami na aleję zwycięstwa (Jakiś 17km)
Biegiem do kolejki, kolejką do stacji Gdynia-Wzgórze Nowotki (ups, św. Maksymiliana).
I biegiem do mety.
Przejść nad torami na al. zwycięstwa 1,7km mam nadzieję :lol:
Piotro wiellkie dzięki za radę, rezygnujemy z samochodu na rzecz kolejki i pobiegamy tochę (na skróty do mety :wink: ), mam nadzieję, że uda nam się zrobić choć kilka dobrych zdjęć.
Obrazek

Awatar użytkownika
dzosef
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: dzosef » czw sierpnia 10, 2006 5:28

Tak, piotro dobrze prawi. Jak się sprężycie, to można będzie nas złapac w 3 miejscach. Zaraz po starcie, potem trzeba przejśc nad torami na główną ulicę - to będzie po naszym półmetku, czyli po Starym Mieście - jakiś 23km, a potem to już kolarzówka:) albo SKM i do Gdynia na metę

Awatar użytkownika
Inso
Ścigant 4x110mm
Kontakt:

Post autor: Inso » czw sierpnia 10, 2006 5:39

dzosef pisze:Tak, piotro dobrze prawi. Jak się sprężycie, to można będzie nas złapac w 3 miejscach. Zaraz po starcie, potem trzeba przejśc nad torami na główną ulicę - to będzie po naszym półmetku, czyli po Starym Mieście - jakiś 23km, a potem to już kolarzówka:) albo SKM i do Gdynia na metę
Postaramy się "obadać" dogodne pozycje dzień wcześniej, dzięki za rady, pozostaje nam tylko nanosić punkty na mapę, szykować łokcie do akcji :wink: , a potem biegiem.
Obrazek

*marta

Post autor: *marta » czw sierpnia 10, 2006 8:37

chciałam sie pochwalic, ze tez jadę :D co prawda poza konkursem bo moj wiek mi na to nie pozwala ale i tak jestem bardzo szczęsliwa :D mam jedynie obawy co do tego czy dojade:)a i chciłam spytac czy moze nie jedzie tez ktos kto nie ma 18 lat?:)

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » czw sierpnia 10, 2006 9:38

Super Marta, że jedziesz. Dojedziesz na pewno, będziemy trzymać kciuki! Teraz jeszcze tylko kask i jedź śmiało i do przodu:)
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
Inso
Ścigant 4x110mm
Kontakt:

Post autor: Inso » pt sierpnia 11, 2006 10:44

wełek pisze:A tak jeszcze spytam kto się z Warszawy wybiera do Gdańska?? I jeszcze pociągiem może??
My się wybieramy samochodem, jedziemy w niedzielę i zostajemy do środy.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » pt sierpnia 11, 2006 1:49

*marta pisze:chciałam sie pochwalic, ze tez jadę :D co prawda poza konkursem bo moj wiek mi na to nie pozwala ale i tak jestem bardzo szczęsliwa :D mam jedynie obawy co do tego czy dojade:)a i chciłam spytac czy moze nie jedzie tez ktos kto nie ma 18 lat?:)
No to fajnie, że będziesz startować!
W zeszłym roku było kilka osob, które startowały bez numerow i wtym zapewne będzie tak samo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Solidarności - historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r.”