7 maraton w Poznaniu, największy finał wrotkarski w Poznaniu

Poznań Maraton i półmaraton dla wrotkarzy, historia dziesięciu edycji od 2000 r. do 2009 r. Wyniki, komentarze, galerie.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: bacha » czw września 28, 2006 8:08

WFH pisze:
bacha pisze:Ja również wybieram się do Poznania, będzie to mój pierwszy maraton z prawdziwego zdarzenia :) nie licząc oczywiśćie tego warszawskiego "na dziko" :twisted:
No to fajnie, że będziesz, jak widac stale rośnie liczba Warszawskich rolkarzy biorących udział w zawodach.
Tak tak staramy się jak tylko możemy aby zyskać uznanie w oczach Prezesa :lol: a tak na poważnie jak sie raz spróbuje choćby "na dziko" to nie ma później przeproś, trzeba pojawić sie oficjalnie i koniec. :twisted:
Oczywiście nie mam zamiaru być w samej czołówce.. mierzę siły na zamiary, ale myślę, że taka ostatnia też nie przyjadę ....

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » pt września 29, 2006 8:32

ALAN54 pisze:... Trasa będzie krótsza o ok 2km...
Skrócenie trasy do dość duża cena za brak kostki. To już nie będzie maraton ! Szczególnie zawiedzeni będą debiutanci. Na swój pierwszy maraton będą jeszcze musieli poczekać.

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pt września 29, 2006 9:36

Zbyhoo pisze:
ALAN54 pisze:... Trasa będzie krótsza o ok 2km...
Skrócenie trasy do dość duża cena za brak kostki. To już nie będzie maraton ! Szczególnie zawiedzeni będą debiutanci. Na swój pierwszy maraton będą jeszcze musieli poczekać.
A ja jako debiutant/ka przymknę oczy na brak tych dwóch kilometrów :wink:

Awatar użytkownika
kczabu
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: kczabu » pt września 29, 2006 9:37

Tak tak staramy się jak tylko możemy aby zyskać uznanie w oczach Prezesa :lol: a tak na poważnie jak sie raz spróbuje choćby "na dziko" to nie ma później przeproś, trzeba pojawić sie oficjalnie i koniec. :twisted:
Oczywiście nie mam zamiaru być w samej czołówce.. mierzę siły na zamiary, ale myślę, że taka ostatnia też nie przyjadę ....[/quote]

to też jest mój debiut w oficjalnym starcie. mam nadzieje na dobra zabawę i I miejsce ;)
a co - trzeba myśleć pozytywnie :wink:
Nie rób nic na siłę, weź większy młotek ;)

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » pt września 29, 2006 9:41

Nie martw się Zbychoo za siebie i debiutantów. Zostały poczynione kroki mające na celu wyrównanie dystansu na nawrocie przed zjazdem na metę. Będzie to wymagało więcej uwagi i dyscypliny, ma być postawiony dodatkowy sędzia (osoba mocno związana z rolkami) która będzie kierowała ruchem w newralgicznym punkcie. Myślę, że będą też dodatkowe informacje aby żaden rolkarz nie zbłądził. POZDRO ALAN54

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » pt września 29, 2006 9:43

admiral pisze:
zico pisze:Prawdopodobnie będą zmiany na maratonie! :)

1) zmieniona trasa - mało, bardzo mało bruku!
2) i cały czas z górki :twisted: :lol:
Ale za to pod wiatr i tyłem :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » pt września 29, 2006 9:46

2) dopuszczą samochód nas filmujący - odpowiednie pismo się robi

Jak dostanę szczegóły od razu wstawię na stronę.

PS załatwiła to osoba przez niektórych tutaj nielubiana. Dodam, że jednak właśnie ona coś robi, a inni potrafią tylko narzekać. To taki off topic.
A potem wieści rozchodzą się pod ladą żeby się nikt nie dowiedział. Na tym forum omawia się sprawy ważne tylko najwięksi nie biorą w tym udziału. Musi za małe forum. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pt września 29, 2006 10:05

ALAN54 pisze:

2) dopuszczą samochód nas filmujący - odpowiednie pismo się robi

Jak dostanę szczegóły od razu wstawię na stronę.

PS załatwiła to osoba przez niektórych tutaj nielubiana. Dodam, że jednak właśnie ona coś robi, a inni potrafią tylko narzekać. To taki off topic.
A potem wieści rozchodzą się pod ladą żeby się nikt nie dowiedział. Na tym forum omawia się sprawy ważne tylko najwięksi nie biorą w tym udziału. Musi za małe forum. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Najwięksi też pomagają :) Alan też pomogłeś :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » pt września 29, 2006 10:07

Ja nie siebie miałem na myśli bo jestem mały, słaby i dopiero uczę się jeździć.

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pt września 29, 2006 11:08

ALAN54 pisze:Ja nie siebie miałem na myśli bo jestem mały, słaby i dopiero uczę się jeździć.
i widać i słychać wyrażne wpływy Marka czyżby jakieś kompleksy?

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » pt września 29, 2006 9:03

Piotr B pisze:
ALAN54 pisze:Ja nie siebie miałem na myśli bo jestem mały, słaby i dopiero uczę się jeździć.
Oj nerwowo zaczyna się robić...I żeby nie było - nie bierze w tym udziału nikt z Ambry :D
Wracając do tematu, to ja się bardzo ciesze, ze będzie mniej bruku!I serdecznie dziękuje OSOBIE która to załatwiła!!!

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pt września 29, 2006 9:20

Jest już umieszczona nowa trasa (zmodyfikowana) http://www.marathon.poznan.pl/images/st ... saswf.html na plus. Dla mnie to na pewno dobra wiadomość bo nie lubię jeździć po kostce,tylko nie wiem czy organizatorzy podołają tym nawrotom gdzie trzeba będzie przejechać pętle dwukrotnie przed linią startu :?:

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pt września 29, 2006 9:49

WFH pisze:
Piotr B pisze:
Oj nerwowo zaczyna się robić...I żeby nie było - nie bierze w tym udziału nikt z Ambry :D
OSOBIE która to załatwiła!!!
nie mam nagrań a to one powodują ostatnio największą nerwowość - mam co najwyżej niepublikowanych parę fotek w archiwum :lol:

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » sob września 30, 2006 12:45

Dobrze, że dystans został wyrównany. Gdyby Filippides w 490 roku p.n.e. przebiegł o dwa km mniej tj. gdyby padł na 2 km przed Atenami to nikt by nie usłyszał przesłania "Radujcie się, zwycięstwo!" i ateńczycy nie mieliby pojecia o zwycięstwie armii Militiadesa nad Persami pod Maratonem :D . A przecież to z tego powodu męczymy się na dystansie maratońskim :D :D :D .

p.s. W niedziele 1 X biegnę półmaraton w Katowicach. Trzymajcie kciuki abym to zdarzenie przeżył :D. Bo w przeciwnym wypadku frekwencja w Poznaniu wśród rolkarzy będzie o jednego mniej :D .!

Awatar użytkownika
piotro
Ścigant 4x110mm

Post autor: piotro » sob września 30, 2006 8:53

Alan zmień zdjęcie, bo nie pasuje do pozy "dziewiczej kokietki". ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poznań Maraton - historia dziesięciu edycji maratonów od 2000 r. do 2009 r.”