Rolki Landway 5-kółkowe...
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- malczan85
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Rolki Landway 5-kółkowe...
Witam
Jestem zainteresowany tymi rolkami choć to są tanie rzeczy:
http://www.botas.pl/sklep/produkt.php?cid=68&pid=72
a do czego dążę...? Proszę o informacje który to miał czy widział. Ile maksymalnie można założyć kółka w mm ? Czy płoza jest wymienialna czy stała....? Myślę sobie, że można by było kupić płozę ale z większym zamontowaniem kółek chyba do 110 mm o ile jest...? Wiem, że jest 100 mm. Czy jest to wogóle opłacalne...? Czy bedę zadowolony z takiego produktu po 10 latach jazdy rekreacyjnej...? Choc bardzo chce jeździć szybko ale nie chcę wydawać dużych pieniędzy na rolki... owszem wiem, że cena jest wliczona jako firmowo i jakościowo. Ale nie każdemu stać na takie sprzety...Ale coż przecież nie jesteśmy głupimi ludźmi i każdy to rozumie by robić to jak najtańszym zakupem...
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Marcin
Jestem zainteresowany tymi rolkami choć to są tanie rzeczy:
http://www.botas.pl/sklep/produkt.php?cid=68&pid=72
a do czego dążę...? Proszę o informacje który to miał czy widział. Ile maksymalnie można założyć kółka w mm ? Czy płoza jest wymienialna czy stała....? Myślę sobie, że można by było kupić płozę ale z większym zamontowaniem kółek chyba do 110 mm o ile jest...? Wiem, że jest 100 mm. Czy jest to wogóle opłacalne...? Czy bedę zadowolony z takiego produktu po 10 latach jazdy rekreacyjnej...? Choc bardzo chce jeździć szybko ale nie chcę wydawać dużych pieniędzy na rolki... owszem wiem, że cena jest wliczona jako firmowo i jakościowo. Ale nie każdemu stać na takie sprzety...Ale coż przecież nie jesteśmy głupimi ludźmi i każdy to rozumie by robić to jak najtańszym zakupem...
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Marcin
"Google moim przyjacielem" ;P
-
Alandy
- Ścigant 4x100mm
z tego co wiem, to mój sąsiad, Kczabu jeździł na takich rolkach i był całkiem zadowolony, do czasu jak nie kupił sobie k2 4x 100 mmm
firma koreańska, ale w miarę znana( w korei jazda na rolkach jest niesłychanie popularna)
kólka, płoza, łożyska są jaoko tako przywoite
ale butej jest kiepski, zwłaszcza klamra(chyba zico pisał o tym że sama się odpina)
poza tym zestaw ten nadaje sie tylko do jazdy rekreacyjnej
i chyba nie jest kompatybilny z innymi płoza/butami także jest to swoista ślepa uliczka jeśli ktoś chce jeździć szybko
jeśli chcesz jeździc na tym spręcie 1- lat to albo jesteś naiwny, albo zamierzasz jeździć raz w miesiącu
firma koreańska, ale w miarę znana( w korei jazda na rolkach jest niesłychanie popularna)
kólka, płoza, łożyska są jaoko tako przywoite
ale butej jest kiepski, zwłaszcza klamra(chyba zico pisał o tym że sama się odpina)
poza tym zestaw ten nadaje sie tylko do jazdy rekreacyjnej
i chyba nie jest kompatybilny z innymi płoza/butami także jest to swoista ślepa uliczka jeśli ktoś chce jeździć szybko
jeśli chcesz jeździc na tym spręcie 1- lat to albo jesteś naiwny, albo zamierzasz jeździć raz w miesiącu
"MYŚLĘ WIĘC JEŻDŻĘ"
- malczan85
Raz w miesiącu bez przesady... ja staram się jak najwięcej i jak najdłużej jeździć na rolkach a propo tu nie chodzi mi o to, że mam jeździć na tych rolkach Landway 10 lat ... Ważne to żeby były mocne przyzwoite itp. I dlatego staram się dowiedzieć (plusy i minusy) od was wszystkich o ile wiecie czy doświadczyliscie. 
-
Alandy
- Ścigant 4x100mm
spoko, nie chciałem Cie urazić
moja rada- w tym sezonie odpuśc już sobie zakup, chyba że zobaczysz gdzieś naprawde dobra przecenę
a najlepiej odłożyć jeszcze troche kaski przez zimę i kupić już coś troche lepszego na wiosnę
cena 300 zł za te rolki jest normalna, chyba nie warto teraz ich kupować
moja rada- w tym sezonie odpuśc już sobie zakup, chyba że zobaczysz gdzieś naprawde dobra przecenę
a najlepiej odłożyć jeszcze troche kaski przez zimę i kupić już coś troche lepszego na wiosnę
"MYŚLĘ WIĘC JEŻDŻĘ"
- PeterCave
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Jeżdżę od: 09 kwie 2005
- Kontakt:
Jeśli nie chcesz wydać zbyt wiele kasy, a koniecznie chcesz szybko kupić rolki, to szukaj używanego sprzętu. Na allegro często się pojawia, jak i zawodnicy sprzedają sprzęt, gdy się przesiadają na nowy. Tutaj masz np. ciekawe rolki, jak narazie cena jest bardzo dobra
<nie podajemy linków>/item130804403_rolki_d ... tanio.html
Szkoda, że płoza na kółka 80 mm, ale w przyszłości możesz wymienić.
Pozdrawiam Piotrek
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
znam ten sprzęt Chłopak prawie wcale nie jeździł.PeterCave pisze:Jeśli nie chcesz wydać zbyt wiele kasy, a koniecznie chcesz szybko kupić rolki, to szukaj używanego sprzętu. Na allegro często się pojawia, jak i zawodnicy sprzedają sprzęt, gdy się przesiadają na nowy. Tutaj masz np. ciekawe rolki, jak narazie cena jest bardzo dobra
Miał kaprys i Damian złozył mu fajny komplet.
- malczan85
Nie ma czym się martwić nie uraziłeś mnie... ja jestem na ogół spokojny nie obrażliwy chłopak...Alandy pisze:spoko, nie chciałem Cie urazić
Na dzień dzisiejszy nie chcę kupować rolek bo nie ma sensu, zakupię w przyszłym sezonie letnim, a propo ciekawa propozycja tego buta na allegro tylko szkoda że używana bo nie chciałbym mieć butów używanych, wiesz chodzi o to by nie wpakować się w chorobę... chyba wiesz o tym ...? Płoza na kółka 80mm ciekawa rzecz i do tego można wymienić na lepsze płozy. A tak się zapytam czy taki sprzęt, który jest oferowany na allegro, nowy Salomon jest drogi...? Może nie jest aż tak drogo... to może będę zbierał kasy na lepszy i nowszy. Ale 700 zł to nie dałbym na takie rolki w sumie nie uprawiam sportu zawodowo... tylko na codzienność uprawiania sportu ale już profesjonalnie. Bardzo mnie fascynuje ta jazda szybka... szybko ucieka moje otoczeniePeterCave pisze:Jeśli nie chcesz wydać zbyt wiele kasy, a koniecznie chcesz szybko kupić rolki, to szukaj używanego sprzętu. Na allegro często się pojawia, jak i zawodnicy sprzedają sprzęt, gdy się przesiadają na nowy. Tutaj masz np. ciekawe rolki, jak narazie cena jest bardzo dobra
Pozdrawiam
Fajny komplet...? Tzn...? Nie rozumiem...Piotr B pisze:znam ten sprzęt Chłopak prawie wcale nie jeździł.
Miał kaprys i Damian złozył mu fajny komplet.
-
Alandy
- Ścigant 4x100mm
ten but na llegro jest bardzo ciekawy
jeśli pójdzie w cenie do 350- 400 zł to warto go kupic nawet teraz, po sezonie
salomon jest dobrą firmą, team salomona miał 3 pierwsze miejsca w najwiekszych zawodach w berlinie)
ta płoza to juz jest stary standard 5x80 mm
ale w sam raz do tego żeby potrenowac jakiś czas i nabyć płozę np. 4x100 mm
but to podstawa - warto kupić dobry(jak w tym przypadku) i nie ma wtedy problemu z dobraniem do niego płozy bo wszystkie wymiary są tu w określonym standardzie(tu akurat 165 mm)
problem z zakupem na allegro takich karbonowych butów jest taki, że one muszą idealnie pasować....
na tej aukcji natomiast brak jest nawet informacji o rozmiarze....
salomon jest dobrą firmą, team salomona miał 3 pierwsze miejsca w najwiekszych zawodach w berlinie)
but to podstawa - warto kupić dobry(jak w tym przypadku) i nie ma wtedy problemu z dobraniem do niego płozy bo wszystkie wymiary są tu w określonym standardzie(tu akurat 165 mm)
problem z zakupem na allegro takich karbonowych butów jest taki, że one muszą idealnie pasować....
"MYŚLĘ WIĘC JEŻDŻĘ"
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Co do firmy Salomon to nie do końca się zgadzam, bo raczej wycofują się oni z inwestowania w rolki, a generalnie jako firma przynoszą duże straty. A w nazwie teamu Salomon spadł na drugie miejsce. No i jeszcze ciekawostka - buty Salomona dla teamu robi...Bont!!!Alandy pisze: salomon jest dobrą firmą, team salomona miał 3 pierwsze miejsca w najwiekszych zawodach w berlinie)
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Jeżeli Malczan chce w przyszłości jeździć na 4x100, to odradzałbym kupowanie buta z rozstawem 165mm...Alandy pisze:ten but na llegro jest bardzo ciekawy
Rozmiar jest oczywiście ważny, ale nie czarujmy się, bardzo rzadko kiedy but nie robiony na miarę idealnie pasuje na pierwszej przymiarce. Jeżeli renoma firmy Prus jest prawdziwa to but powinien być "thermoplastyczny" i dopasowanie go na gorąco nie powinno być problemem...
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
To jeszcze jedna ciekawostka - Salomona wykupił Adidas.WFH pisze:Co do firmy Salomon to nie do końca się zgadzam, bo raczej wycofują się oni z inwestowania w rolki, a generalnie jako firma przynoszą duże straty. A w nazwie teamu Salomon spadł na drugie miejsce. No i jeszcze ciekawostka - buty Salomona dla teamu robi...Bont!!!Alandy pisze: salomon jest dobrą firmą, team salomona miał 3 pierwsze miejsca w najwiekszych zawodach w berlinie)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
- malczan85
Nie chcialbym miec 4x100mm , a chcę mieć 5x100mm (lub 5x110mm) jezeli jest taka opcja..?powerhouski pisze:Jeżeli Malczan chce w przyszłości jeździć na 4x100, to odradzałbym kupowanie buta z rozstawem 165mm...Alandy pisze:ten but na llegro jest bardzo ciekawy
Rozmiar jest oczywiście ważny, ale nie czarujmy się, bardzo rzadko kiedy but nie robiony na miarę idealnie pasuje na pierwszej przymiarce. Jeżeli renoma firmy Prus jest prawdziwa to but powinien być "thermoplastyczny" i dopasowanie go na gorąco nie powinno być problemem...
Na temat Salomona którzy piszą WFH i Zico ... dobrze, że piszecie o tym bo w zasadzie nie wiedzialem o tym... a jakiej firmy proponujecie do zakupu rolek prócz Bonda... może macie na myśli K2... czy jeszcze inne...?
Pozdrawiam
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
5x100mm??? Raczej nie widzialem, zeby ktoś na tym jeździł...malczan85 pisze:Nie chcialbym miec 4x100mm , a chcę mieć 5x100mm (lub 5x110mm) jezeli jest taka opcja..?
Na temat Salomona którzy piszą WFH i Zico ... dobrze, że piszecie o tym bo w zasadzie nie wiedzialem o tym... a jakiej firmy proponujecie do zakupu rolek prócz Bonda... może macie na myśli K2... czy jeszcze inne...?
Pozdrawiam
A jeśli chodzi o firmy to ja wcale nie odradzam Salomonów. A co do Bontów to ciężko je dostac w Polsce, bo to australijska firma. A na rynku można dostać sprzęt wysokiej klasy kilku firm( np. Salomon, Rollerblade, K2, Powerslide...)