Rolki Landway 5-kółkowe...

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » śr stycznia 10, 2007 8:12

malczan85 pisze: 4x100? Może się pomyliłeś... poprawię 4x90 mm. Ja też myślę, że cena nie jest taka zła...
Nie, nie pomyliłem się, szyna 4x100 (max. rozmiar kółek - 100 mm), ale kółka (dla zbicia ceny) włożone 90 mm. -> "Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka"
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
malczan85
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 9:07

Aha, rzeczywiście. Jest to prawdopodobne, że wstawiono mniejsze kółka dla zbicia ceny... Najmocniej przepraszam, nie zrozumiałem.
"Google moim przyjacielem" ;P

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr stycznia 10, 2007 11:10

pnw22 pisze:Widzialem wasza grupe na zdjeciach z tymi butami tez sa super,tylko ze moje nowe sa o 600g (komplet)lzejsze od poprzednich no i szyna z magnezium na razie go troche testowalem na hali i jestem bardzo zadowolony.(jak juz mowiles Bont to Bont)
Wiem, ze są lekkie i fajne, dlatego też długo zastanawialiśmy sie nad ich zamówieniem. Przeważył jednak argument praktyczny - jeśli coś by się w nich zepsuło lub trzebaby było wymienić to robiłby się duuuuży problem.

Awatar użytkownika
kczabu
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: kczabu » czw stycznia 11, 2007 11:32

PeterCave pisze:Jeszcze mała uwaga co do drugiego zdjęcia. Albo but jest tak krótki, że mi się wydaje, albo jest bardzo przesunięty do przodu. Unikałbym takiego ustawienia. Czy nie jest czasem tak, że but ma przesuwane mocowania (jednak w odległości 165 mm), a szyna jest na 195 mm (tylko dało się tak rozsunąć)?
Tak jak PeterCave słusznie zauważył but ma przesuwane mocowania ale finalnie jest to 165mm a szyna K2 jest na 195mm. nie zamierzam jeździć na takim zestawie ale chciałem tylko zobaczyć czy się da zamontować :lol:
Teraz jestem na etapie poszukiwania "dołu" do tego buta, czyli szyny 165mm 4x100 (pewnie Powerslide), łożyska i mattery.
Mam nadzieję że Alendy uruchomi swoje dojścia i załatwi coś fajnego za parę setek :P
Nie rób nic na siłę, weź większy młotek ;)

sineguanon

witam Panów

Post autor: sineguanon » czw stycznia 11, 2007 8:31

jestem tu nowy. Pozdrawiam wszytkich. Kupiłem niedawno FILA M 100 za 950 zł. w Polsce od dystrybutora. W Niemczech chcieli 300 Euro w promocji. Myślę że to dobra cena i mam w Polsce gwarancję. Ale i tak w Poznaniu nie bardzo jest gdzie jeździć. Mieszkam nad Wartą. Między mostami to krótki odcinek, a nad Maltą ciasno. Temat oklepany ale moge się poskarżyć:)

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Re: witam Panów

Post autor: PeterCave » czw stycznia 11, 2007 9:43

sineguanon pisze:jestem tu nowy. Pozdrawiam wszytkich. Kupiłem niedawno FILA M 100 za 950 zł. w Polsce od dystrybutora. W Niemczech chcieli 300 Euro w promocji. Myślę że to dobra cena i mam w Polsce gwarancję. Ale i tak w Poznaniu nie bardzo jest gdzie jeździć. Mieszkam nad Wartą. Między mostami to krótki odcinek, a nad Maltą ciasno. Temat oklepany ale moge się poskarżyć:)
Bardzo dobra cena! Jeśli możesz, podaj namiary na dystrybutora (może w nowym temacie), na pewno komuś się to przyda
Pozdrawiam Piotrek

sineguanon

Cześc Peter

Post autor: sineguanon » pt stycznia 12, 2007 6:21

Oto numer do dystrubutora sprzetu FILA 509431970. Facet może sprawiac wrażenie jakby Cie zbywał, w końcu handluje hurtowo, ale wszystko załatwił jak należy, tzn. ściągnął je z Włoch. Wczesniej przez 2 miesiące obserwowałem aukcje i ceny na całym świecie (najdrożej w Australii) i cena , która mi zaproponowął była niższa nawet od promocji w róznych krajach Europy, a jak dodac jeszcze koszty wysyłki tam 20 Euro i to 20 zł w sumie zapłaciłem dobrą cenę.

Pozdrawiam .

P. S.
Cieszę się , że ludzie tutaj propagują ten sport w ogóle, a nie tylko niektóre (zawodowe) jego przejawy. Może kiedys bedziemy grupą na tyle opiniotwórczą by detreminowac takie działania władz lokalnych, które uwgledniać będą nasz interesy. Daje się we znaki brak tras dla rolkowców.

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pt stycznia 12, 2007 6:36

Witamy w Klubie!

Awatar użytkownika
PawelS
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: PawelS » sob stycznia 13, 2007 12:38

To ja też się pochwalę. Całkiem niespodziewanie kupiłem dziś buty Powerslide S1. Właściwie wcale nie tego szukałem, bo przymierzałem się raczej do R4 (lub S3) z myślą o założeniu ich do szyny terenowej. Na ebayu ostatnio chodziły w okolicach 70 euro plus transport, wiec do przeżycia. Ale pomyślałem, że wpadnę do Rollsportu zobaczyć co tam mają. No i wyszedłem z S1 za 250 zł. Założyłem do tego moją starą szynę 5x80 i poszalałem wieczorem po osiedlu. Wrażenia super. But trzyma nogę idealnie i nawet nie muszę nic formować. Nigdy bym nie pomyślał, że w niskim bucie będzie taka kontrola. Teraz mam jednak drobny zgryz. Albo potraktować ten but jako treningowy i terenowy (ale trochę szkoda), albo dokupić do niego szynę i potraktować jak startowy. Tylko teraz jaką? 4x100 czy 5x90? Na 4x100 jeździło mi się dobrze, co nie znaczy, że na 5x90 nie byłoby jeszcze lepiej. Mam 185 cm wzrostu i ważę do 75 kg (przed maratonem zwykle mniej). Pary w nogach mi nie brakuje, natomiast z techniką gorzej. Potrzebuję więc raczej szyny, która wybaczałaby błędy, a w żadne sprinty i tak się bawić nie będę. Będę wdzięczny za rady bardziej doświadczonych zawodników.

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » sob stycznia 13, 2007 9:06

Witam.Moim zdaniem nie polecil bym ci szyny 5x90 trzeba miec wielki power w nogach,tez ja mialem ale po krotkim czasie z niej zrezygnowalem i przeszedlem na 4x100 i do tej pory jestem bardzo zadowolony,chyba ze masz taki power jak Roger Schneider nie wiem czy to nazwisko cos ci mowi.Moze sie i myle ale to moja opinia,zycze powodzenia.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » sob stycznia 13, 2007 9:33

Ja osobiście też radziłbym ci 4x100mm

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » sob stycznia 13, 2007 9:38

WFH pisze:Ja osobiście też radziłbym ci 4x100mm
Taka też moja sugestia :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
PawelS
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: PawelS » sob stycznia 13, 2007 11:40

Bardzo dziękuję. Też tak myślałem, tym bardziej, że ten but ma fabrycznie montowaną szynę 4x100. Teraz muszą tylko na nią zapolować, ale bez szaleństw. A na razie będę szlifował technikę na 5x80. W dodatku chyba się mój syn ucieszy, bo zostaną mu w spadku moje stuningowane Fila/Rollerblade 4x100. Jak się poprawi pogoda to muszę jeszcze spróbować kombinacji S1 z szyną terenową, bo wbrew pozorom ma prawo to działać. Ale na razie wziąłem się za jej malowanie i serwisowanie łożysk (pierwszy raz od ponad roku!).

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » sob stycznia 13, 2007 3:59

Kiedyś powerhouski na pytanie o szynę 5 x 90 napisał do mnie tak:

,,Czolem,

Moje czy moich zawodnikow doswiadczenia obejmuja szyny Bonta 5x88mm. Jesli chodzi o nie, to zawodnik klasy miedzynarodowej ktory musial na nich jezdzic w 2004, stwierdzil ze sa zdecydowanie za dlugie. Zawodnik ten jest lzejszy od ciebie ale nieco wyzszy (187cm). Z tego co wiem Chad Hedricks jezdzil na 5x90 w chyba 2 czy 3 maratonach 2 lata temu, ale to bardziej po to aby reklamowac Powerslide niz po zwyciestwo. Z czolowki swiatowej tylko Roger Schneider ze Szwajcarii osiagal dobre wyniki na nich, ale on ma ponad 2m wzrostu i obecnie jezdzi na 4x100mm. Takze obecnie czolowka nie uzywa zestawu 5x90.

Takze, osobiscie bym odradzal kupowanie tej szyny. Masz dobry sprzet 4x100, nie zmienialbym zestawu na 5x80 wogole. Na mokrym podlozu wieksze kolka maja wieksza powierzchnie styku z podlozem i trzymaja lepiej niz mniejsze. Lepiej jest zainwestowac w kolka na deszcz (Stripe albo MPC) niz zmieniac zestawy. Poza tym przesiadka z 5x80 na 4x100 i vice versa to zmiana pozycji ciala i zmiana techniki - odradzalbym takie przesiadki.

Jeszcze jedno - wrotki sa bardzo technicznym sportem i czas spedzony nad technika jest bardziej wartosciowy niz walenie kilometrow i utrwalanie blednych nawykow ruchowych z kazdym krokiem.

Mam nadzieje ze pomoglem

Milej jazdy

Tomek"

Paweł, myśle że mamy wiele wspolnego dlatego rady Tomka mogą być przydatne również dla Ciebie

Awatar użytkownika
PawelS
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: PawelS » sob stycznia 13, 2007 4:57

Zgadzam się w całej rozciągłości, ale dla wszelkiej pewności zapytałem. Jazda w niskim bucie bardzo mi się spodobała, więc raczej juz z niego nie zrezygnuję!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”