Rollerblade Aero 90 TFS (2005, nowe) - warto kupić...?
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Rollerblade Aero 90 TFS (2005, nowe) - warto kupić...?
Witam
Jestem nowy, mocno nowy, więc przynajmniej starałem się przeczytać na ten temat. Od dobrego roku widok rolkarzy podsuwał myśl, by wreszcie kupić rolki.
Szukałem, szukałem - i generalnie z grubsza wiem czego oczekuję:
- aluminowej szyny
- kółek 84mm - 90mm (liczę że szybko złapię bakcyla...)
- buta Rollerblade (przymierzałem różne, ale tylko w tych moja noga czuje się "jak w domu - ewenement jakiś chyba, ale... tak jakoś już jest.
- łożysk przynajmniej ABEC7
- bysokiego buta
Niby nie jestem skompiradło (chyba nie) ale wacham się wydać 500 na rolki (plus ochraniacze, kask,... i robi sie prawie 8 stów)
Wynalazłem sobie Rollerblade Aero 90 TFS - i stracznie mi pasują! Wprawdzie to model jeszcze z 2005 r. ale... no miałem okazję pzymierzyć ostatnio u znajomka i leżały świetnie...
No podobają mi się!
Strasznie!
Powiedzcie, proszę, czy warto je kupić?
Pozdrowienia
Paweł
Jestem nowy, mocno nowy, więc przynajmniej starałem się przeczytać na ten temat. Od dobrego roku widok rolkarzy podsuwał myśl, by wreszcie kupić rolki.
Szukałem, szukałem - i generalnie z grubsza wiem czego oczekuję:
- aluminowej szyny
- kółek 84mm - 90mm (liczę że szybko złapię bakcyla...)
- buta Rollerblade (przymierzałem różne, ale tylko w tych moja noga czuje się "jak w domu - ewenement jakiś chyba, ale... tak jakoś już jest.
- łożysk przynajmniej ABEC7
- bysokiego buta
Niby nie jestem skompiradło (chyba nie) ale wacham się wydać 500 na rolki (plus ochraniacze, kask,... i robi sie prawie 8 stów)
Wynalazłem sobie Rollerblade Aero 90 TFS - i stracznie mi pasują! Wprawdzie to model jeszcze z 2005 r. ale... no miałem okazję pzymierzyć ostatnio u znajomka i leżały świetnie...
No podobają mi się!
Strasznie!
Powiedzcie, proszę, czy warto je kupić?
Pozdrowienia
Paweł
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Jak leżą na nogach to śmiało kupuj 
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Cześć
Dzięki za rady.
Z rozważanych odrzuciłem Astro 45, zrezygnowałem z Crossfire TFS Pro i olałem GEO II (chyba pisałem że skupiłem się na Rolerbalde, z uwagi na wygode buta, prawda?)
Zdecydowałem się - na Rollerblade Aero 90 TSF.
Rolki wyglądają tak (podana cena to już tak z księżyca chyba):
http://www.skionline.pl/lato/index.php? ... _modelu=29
Długo męczyłem głowę, ale wreszcie.
Zmobilizował mnie nieświadomie pewien obcy (ang. Alien)
W minioną sobotę, gdy wypuszczałem mojego psa na trochę większy trawnik (niż 3mx3m pod moim domem) przy wylotówce z Torunia na Bydgoszcz - obok, przy dróżce rowerowej zaparkował polonezik, z poloneza wynurzył się pan w bardziej średnim wieku (jesli forumowicz - to Sorrensen za tego "pana w średnim wieku"), zanurkował do bagaznika, coś tam pogmerał, i już po chwili... oddalił się na roleczkach K2 na zachód stronę Rydzykowego Uniwersytetu Czegośtam (dawniej zakłady Towimor)
Zrobił to z takim... ja wiem? wdziękiem?
No tak sobie pojechał, lekko i swobodnie, pożeglował prawie...
Bajka...
Jakoś mi tak zaimponował.
Po 20 minutach (zostawiłem jeszcze krótką wiadomość za wycieraczką jegomościa, "dzięki za refleksję", czy coś takiego) byłem w domu przed kompem i dokonałem zakupu.
Koło piątku dotrą (muszą!!), więc od razu je oblukam i postaram się o nich coś napisać - o ile do piątku dożyję, bo już teraz nie moge się doczekać!!! Normalnie mnie nosi...
Dobra. Kończę.
Sorry, ale musiałem się podzielić
(Niech no tylko moja lepsza połowa zobaczy, jakie jej mężuś szczęście sobie sprawił... Uuuu! Po tekstach "jak chcesz, to PROSZĘ BARDZO!, kup sobie, tylko żebyć potem na nich jeździł, a nie żeby leżały w kącie..." jestem gotowy na wszystko! prawie).
Ale w końcu - rolki to sport, tak?
Sport to zdrowie, no a zdrowie jest naważniejsze i bezcenne! Po założeniu skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Pozdrowienia
Paweł
Dzięki za rady.
Z rozważanych odrzuciłem Astro 45, zrezygnowałem z Crossfire TFS Pro i olałem GEO II (chyba pisałem że skupiłem się na Rolerbalde, z uwagi na wygode buta, prawda?)
Zdecydowałem się - na Rollerblade Aero 90 TSF.
Rolki wyglądają tak (podana cena to już tak z księżyca chyba):
http://www.skionline.pl/lato/index.php? ... _modelu=29
Długo męczyłem głowę, ale wreszcie.
Zmobilizował mnie nieświadomie pewien obcy (ang. Alien)
W minioną sobotę, gdy wypuszczałem mojego psa na trochę większy trawnik (niż 3mx3m pod moim domem) przy wylotówce z Torunia na Bydgoszcz - obok, przy dróżce rowerowej zaparkował polonezik, z poloneza wynurzył się pan w bardziej średnim wieku (jesli forumowicz - to Sorrensen za tego "pana w średnim wieku"), zanurkował do bagaznika, coś tam pogmerał, i już po chwili... oddalił się na roleczkach K2 na zachód stronę Rydzykowego Uniwersytetu Czegośtam (dawniej zakłady Towimor)
Zrobił to z takim... ja wiem? wdziękiem?
No tak sobie pojechał, lekko i swobodnie, pożeglował prawie...
Jakoś mi tak zaimponował.
Po 20 minutach (zostawiłem jeszcze krótką wiadomość za wycieraczką jegomościa, "dzięki za refleksję", czy coś takiego) byłem w domu przed kompem i dokonałem zakupu.
Koło piątku dotrą (muszą!!), więc od razu je oblukam i postaram się o nich coś napisać - o ile do piątku dożyję, bo już teraz nie moge się doczekać!!! Normalnie mnie nosi...
Dobra. Kończę.
Sorry, ale musiałem się podzielić
(Niech no tylko moja lepsza połowa zobaczy, jakie jej mężuś szczęście sobie sprawił... Uuuu! Po tekstach "jak chcesz, to PROSZĘ BARDZO!, kup sobie, tylko żebyć potem na nich jeździł, a nie żeby leżały w kącie..." jestem gotowy na wszystko! prawie).
Ale w końcu - rolki to sport, tak?
Sport to zdrowie, no a zdrowie jest naważniejsze i bezcenne! Po założeniu skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
Pozdrowienia
Paweł
To już czysty fuks, że akurat mój rozmiar
Generalnie zauważyłem, że te rolki zeszły prawie z rynku (przynajmniej nowe) - ale to w końcu model z 2005 roku.
Nawet na niemieckim Ebay'u juz ich nie moglem znaleźć.
Trzeba się mocno naszukać.
Pozdr.
Paweł
To już czysty fuks, że akurat mój rozmiar
Generalnie zauważyłem, że te rolki zeszły prawie z rynku (przynajmniej nowe) - ale to w końcu model z 2005 roku.
Nawet na niemieckim Ebay'u juz ich nie moglem znaleźć.
Trzeba się mocno naszukać.
Pozdr.
Paweł