GoSport - rolki - podpowiedzcie proszę.
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
-
MichalS
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
GoSport - rolki - podpowiedzcie proszę.
Witam,
Po przejżeniu forum widzę, że wielu z Was bywa w GoSport. Może będziecie mi w stanie powiedzieć co z tamtejszej oferty jest warte zainteresowania?
W GoSport w Bydgoszczy polecali mi jakis model firmy Galactik (może mięliście okazję je zobaczyć, pomacać w sklepie?). Kolka 82mm/82A, łożyska ABEC7, płoza aluminiowa. Po zalozeniu wydawaly sie wygodne. Ale nie wiem czy to dobry sprzet. Kosztują 300zł.
Warto je kupić czy szukać dalej?
Dla ułatwienia podam, że były podobne - jesli nie identyczne - pod względem wzoru, zapięć itd. jak te:
<-------->/item195985802_rol ... iacze.html
tylko kolor inny.
Jestem całkowicie początkujący. Szukam wygodnych, cichcych i solidnych rolek do jazdy rekreacyjnej/fitness.
Warto brać te Galactik czy może innymi firmami się zainteresować? Salomon? K2? Rolerblade? Fila?
Cena nie gra roli. Sprzęt ma być po prostu optymalny dla mnie.
Aha, jeśli to ma znaczenie - ważę blisko 90kg.
Zależy mi na czasie odpowiedzi bo dzisiaj lub jutro chciałem nabyć sprzęt.
Dzięki!
Po przejżeniu forum widzę, że wielu z Was bywa w GoSport. Może będziecie mi w stanie powiedzieć co z tamtejszej oferty jest warte zainteresowania?
W GoSport w Bydgoszczy polecali mi jakis model firmy Galactik (może mięliście okazję je zobaczyć, pomacać w sklepie?). Kolka 82mm/82A, łożyska ABEC7, płoza aluminiowa. Po zalozeniu wydawaly sie wygodne. Ale nie wiem czy to dobry sprzet. Kosztują 300zł.
Warto je kupić czy szukać dalej?
Dla ułatwienia podam, że były podobne - jesli nie identyczne - pod względem wzoru, zapięć itd. jak te:
<-------->/item195985802_rol ... iacze.html
tylko kolor inny.
Jestem całkowicie początkujący. Szukam wygodnych, cichcych i solidnych rolek do jazdy rekreacyjnej/fitness.
Warto brać te Galactik czy może innymi firmami się zainteresować? Salomon? K2? Rolerblade? Fila?
Cena nie gra roli. Sprzęt ma być po prostu optymalny dla mnie.
Aha, jeśli to ma znaczenie - ważę blisko 90kg.
Zależy mi na czasie odpowiedzi bo dzisiaj lub jutro chciałem nabyć sprzęt.
Dzięki!
Niekontrolowany, żywy pocisk na ośmiu kółkach
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Szybko kółka będziesz wymieniać - za miękkie na Twoją wagę.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
-
MichalS
- Czterokółkowiec
- Kontakt:
A możesz powiedzieć orientacyjnie jaka byłaby żywotność takich kółek? Zaznaczam, że dopiero się uczę. Jeden sezon przeżyją?
Czy na twardszych kółkach nie będzie mniej komfortowo (będzie czuć nierówności?) i nie będzie się trudniej jeździło na początku? Kółka mogę chyba później wymienić na twardsze, tak? To drogi interes?
Czy na twardszych kółkach nie będzie mniej komfortowo (będzie czuć nierówności?) i nie będzie się trudniej jeździło na początku? Kółka mogę chyba później wymienić na twardsze, tak? To drogi interes?
Niekontrolowany, żywy pocisk na ośmiu kółkach
- cinas83
- Pięciokółkowiec 84mm
Kółka zmienia się wtedy gdy znacznie pogorszy się: kontrola nad nimi (całkowicie zmienia się profil i średnica maleje)- prędkość spada a rolki przestają się słuchać rolkarza:( Częstość zmian tym większa im większa waga wrotkarza i im mniejsza twardość kółka. Łożysk nie zmienia się z kółkami. jeśli dbasz o łożyska (serwis) to wytrzymają naprawdę długo! zmienia się je gdy już mają bardzo duże luzy poprzeczne jaki i wzdłużne-koło zaczyna na nich "latać" i kontrola spada.
- marselus76
Nie znam tej Firmy "Galaktic" sorry za możliwe błedy w nazwie tej roleczki. Napsałeś, że kasa nie gra zbytnio roli więc moja porpzycja przy twojej masie to Fila alu primo 84mm/83A cena 499zł lub rollerblade nie pamiętam symboliki ale z 84mm/84A cena 525zł w przybliżeniu. Nie polecam K2 na kompozycie:) a na alu velocity to jest zabawa juz od 600 wzwyż. Nie kupowałbym na Twoim miejscu rolek nie firmowych. Jak juz miałbym wydać 300zł to warto trochę dołożyć i kupić coś lepszego. Aczkolwiek być może znajdą się osoby co śmigają na tych rolkach i je będą zachwalać. Ja poprostu nie znam tych rolek.
---=FILA-PRIMO-ALU-84MM/83A/ABEC7=--- MZ
- marselus76
cze:)anna999 a to z tegoż powodu bo MichalS ma wagę około 90kg i nie wskazany jest w jego przypadku kompozyt. Aha kupując rolki zobaczcie w instrukcji bo czasmi podają w jakim przedziale wagowym są wasze rolki. Rozmawiałem ze sprzedawcą w INTERSPORT i powiedział mi, że jak na przykład ja z wagą powyżej 90kg, kupię kompozyt i nie daj Bóg pęknie podemną płoza to z reklamacją może być kruchutko:)
pozdro
pozdro
---=FILA-PRIMO-ALU-84MM/83A/ABEC7=--- MZ