Co to za K2... Wiecej o nich...

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

juleks94

Co to za K2... Wiecej o nich...

Post autor: juleks94 » ndz lutego 10, 2008 9:30

siemka mam takie rolki K2 i chcialabym cos o nich wiedziec..ile są warte, jakie kólka twardość pelna nazwa czy lozyska mają zawleczke i wszystko co o nich wiecie...
ja szukalamw internecie ale nic ciekawego nei znalazlam.. moze mi pomozecie...
o to link.
<-------->/item309901154_swi ... html#photo

to nie jest aukcja moich ale tak wygladaja...

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Re: Co to za K2... Wiecej o nich...

Post autor: zico » ndz lutego 10, 2008 9:35

Jedne z pierwszych rolek z miękkim butem. Lata gdzieś 1994 coś te rejony kiedy wchodziły na rynek. Czy łożyska mają zawleczkę? W tamtym okresie na 90% miały. Ale później? Nie mam pojęcia... Za wiekowe roleczki i mogło się pozmieniać wiele (wymiana łożysk i podobne). Co do wartości - sentymentalna na pewno.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

juleks94

Post autor: juleks94 » ndz lutego 10, 2008 10:14

na łożyskach jest napisane ABEC-1 608Z TWINCAM
wiem ze moze to nei ten temat ale teraz moze bedzie latwiej cos powiedziec a przy okazji powiedzcie mi jak wyczysc te lozyska a tym bardziej je wyjac bo nei aje rady... i nie wiem jak... boje sie zeby nie uszkodzic...

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » ndz marca 02, 2008 12:38

juleks94 pisze:na łożyskach jest napisane ABEC-1 608Z TWINCAM
wiem ze moze to nei ten temat ale teraz moze bedzie latwiej cos powiedziec a przy okazji powiedzcie mi jak wyczysc te lozyska a tym bardziej je wyjac bo nei aje rady... i nie wiem jak... boje sie zeby nie uszkodzic...
Lozyska najlepiej wyjac specjalnym kluczem, ewentualnie srubokretem. Jesli te lozyska siedza w kolkach od momentu 'narodzin' rolek to polecam kupno jakiegos taniego kompletu na Allegro czy w Decathlonie i nie bawic sie z czyszczeniem - chyba ze taplanie w benzynach, smarach itd uwazasz za frajde :)

BTW - opis w Aukcji do ktorej linka wyslales nadaje sie do dzialu humor "kolka spokojnie polataja jeszcze dwa sezony" :)

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » ndz marca 02, 2008 9:08

Tak jak juz Zico napisal jedne z pierwszych K2 juz dawno wyszly z produkcji a do tego najtansze lozyska Abec 1 to mozesz zapomniec,doloz troche wiecej i kup cos lepszego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”