K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY
Czy mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie? Wydaje mi się, że za długa śruba nie jest jedynym problemem, ale może ktoś z Was miałby jakieś propozycje?
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
Re: K2 Exo Alu '07 - demontaż hamulca - POMOCY
A w czym jest problem jeszcze?
Wyjmujesz ostatnią śrubę
Wyjmujesz kółko
Wyjmujesz hamulec (obracając go do góry bo tam zwykle jest jeszcze zaczep)
Wkładasz kółko
Wkładasz krótką śrubę (taką jak pozostałe)
Wyjmujesz ostatnią śrubę
Wyjmujesz kółko
Wyjmujesz hamulec (obracając go do góry bo tam zwykle jest jeszcze zaczep)
Wkładasz kółko
Wkładasz krótką śrubę (taką jak pozostałe)
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
rolkowa mapka Warszawy
No wlasnie problem jest tego typu, ze po odkreceniu ostatniego kolka nie moge wyjac hamulca, bo jest jeszcze przymocowany, chyba do plozy, jednym elementem i wyglada jakby bylo to przynitowane.
A jeszcze jedno pytanie, czy ta ostatnia srube mozna jakos upilowac zeby byla krotsza? Nie wiem tez czy jak sie ja skroci to czy jest wygwintowana na calej dlugosci.
A jeszcze jedno pytanie, czy ta ostatnia srube mozna jakos upilowac zeby byla krotsza? Nie wiem tez czy jak sie ja skroci to czy jest wygwintowana na calej dlugosci.
- Agent_L
- Kontakt:
Kombinuj z tym "nitem". Może patrzysz w złe miejsce?
Śruby nie da się skrócić. W komplecie z rolkami powinna być dodatkowa śruba na zamianę. W najgorszym razie możesz do kupić takie śruby.
Śruby nie da się skrócić. W komplecie z rolkami powinna być dodatkowa śruba na zamianę. W najgorszym razie możesz do kupić takie śruby.
rolkowa mapka Warszawy
rolkowa mapka Warszawy
Nie no patrze w dobre miejsce, ale nie chce uzywac tez za duzo sily zeby czegos nie urwac, a w instrukcji nic pisano o demontazu hamulca.
Co do sruby, to K2 nie dodaje zapasowych srub to rolek, a dokupic caly zestaw mozna jedynie w USA, ktore notabene jak sie okazalo nie pasuja do wersji z aluminiowa ploza. Gdzies w UK znalazlem jeszcze zestaw, ktory teoretycznie pasuje do Alu.
Nie wiem czy jest sens z kombinowaniem z nieoryginalnymi srubami, bo chyba tylko takie wchodza w gre :/
Motyw jaki robilem w poprzednich rolkach, to nie instalowalem krotszej sruby (ktorej oczywiscie nie bylo w zestawie), a dokladalem z jednej strony podkladke ze zwyklej sruby, ale to powodowalo chyba dziwne naprezenia i axle dostawal nienaturalnych ksztaltow.
No i nie wiem co mam robic :/
A znasz moze jakis polski sklep, w ktorym sprzedaja sety axli do K2 lub moga cos takiego sciagnac z zagranicy?
Co do sruby, to K2 nie dodaje zapasowych srub to rolek, a dokupic caly zestaw mozna jedynie w USA, ktore notabene jak sie okazalo nie pasuja do wersji z aluminiowa ploza. Gdzies w UK znalazlem jeszcze zestaw, ktory teoretycznie pasuje do Alu.
Nie wiem czy jest sens z kombinowaniem z nieoryginalnymi srubami, bo chyba tylko takie wchodza w gre :/
Motyw jaki robilem w poprzednich rolkach, to nie instalowalem krotszej sruby (ktorej oczywiscie nie bylo w zestawie), a dokladalem z jednej strony podkladke ze zwyklej sruby, ale to powodowalo chyba dziwne naprezenia i axle dostawal nienaturalnych ksztaltow.
No i nie wiem co mam robic :/
A znasz moze jakis polski sklep, w ktorym sprzedaja sety axli do K2 lub moga cos takiego sciagnac z zagranicy?
- koziar2
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Moje rolki: Rollerblade Twister III
- Jeżdżę od: 01 maja 2006
- Kontakt:
http://www.inlinewarehouse.com/viewlarg ... CODE=K2EA7 - take??
Jak tak to na 99% hamulec trzyma sie jeszcze na takim metalowym kolku, ktory mozna wybic uzywajac jakiegos cienkiego preta i mlotka ;p
podpowiem ze nad kolkiem w miejscu mocowania....
AJk dalej bedziesz mial problema zrob rolkom fotke, cos wymyslimy
Jak tak to na 99% hamulec trzyma sie jeszcze na takim metalowym kolku, ktory mozna wybic uzywajac jakiegos cienkiego preta i mlotka ;p
podpowiem ze nad kolkiem w miejscu mocowania....
AJk dalej bedziesz mial problema zrob rolkom fotke, cos wymyslimy
Dobra, hamulec zdemontowalem... Teraz problem ze sruba.
Jest mozliwosc zamowienia w jakims sklepie wykonania takiej sruby wg. wlasnego projektu, czy nikt mi czegos takiego nie wykona?
Jest mozliwosc zamowienia w jakims sklepie wykonania takiej sruby wg. wlasnego projektu, czy nikt mi czegos takiego nie wykona?
- MirekCz
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
W najprostszym rozwiązaniu dajesz podkładki + podkładkę sprężynującą i się jakoś trzyma 
Najlepiej poszukaj serwisu swoich rolek i kup od nich taką śrubę. Serwis powinien je mieć.
Najlepiej poszukaj serwisu swoich rolek i kup od nich taką śrubę. Serwis powinien je mieć.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński
- koziar2
- Moje rolki: Rollerblade Twister III
- Jeżdżę od: 01 maja 2006
- Kontakt:
W sklepach kupisz bez problemu ale komplet... a nie ma sensu kasy wydawac, mi sie udalo kupic w sklepie, jak nie to polecam tak jak Mirek zwrocic sie do serwisu, na 100% beda mieli
- Agent_L
- Kontakt:
Nie mam pojęcia jakie śruby są w twoich rolkach, ale w absolutnej większości rolek są TAKIE
Sam klucz jest wart 30zł więc te 10 śrub jest praktycznie gratis : )
Sam klucz jest wart 30zł więc te 10 śrub jest praktycznie gratis : )
rolkowa mapka Warszawy
rolkowa mapka Warszawy
No wlasnie w sklepach dostac nawet komplet jest ciezko :/
Podkladki stosowalem w swoich Bauerach ostatnio, ale sruba tak wystaje, az iskry momentami leca
i sruba sie sciera doszczetnie. A dodatkowo w tych K2 ta ostatnia sruba jest dosc nietypowa i z podkladkami (jesli w ogole by to sie jakos trzymalo) z obu stron wystawalaby ponad 5 mm :/
Co do serwisu K2, to jedyny jest w Warszawie? Ja jestem z Bydgoszczy, wiec nawet mi sie nie oplaca jechac do stolicy po jedna srubke
Macie kogos znajomego z Wawy?
W sieci nie moge znalezc innych punktow serwisowych, sa jeszcze jakies czy to jest jedyny glowny?
PS-dzieki za zainteresowanie tematem :]
Podkladki stosowalem w swoich Bauerach ostatnio, ale sruba tak wystaje, az iskry momentami leca
Co do serwisu K2, to jedyny jest w Warszawie? Ja jestem z Bydgoszczy, wiec nawet mi sie nie oplaca jechac do stolicy po jedna srubke
Macie kogos znajomego z Wawy?
W sieci nie moge znalezc innych punktow serwisowych, sa jeszcze jakies czy to jest jedyny glowny?
PS-dzieki za zainteresowanie tematem :]
Niestety, to sa takie sruby:
http://www.skatepro.dk/en/22_29_32_163- ... 5c8c281247
przy nasadzie sa kwadratowe i na calej dlugosci walec jest jednolitej srednicy - znalazlem je w sieci tylko w dwoch miejscach, jedno w USA, drugie w UK :/
http://www.skatepro.dk/en/22_29_32_163- ... 5c8c281247
przy nasadzie sa kwadratowe i na calej dlugosci walec jest jednolitej srednicy - znalazlem je w sieci tylko w dwoch miejscach, jedno w USA, drugie w UK :/
- Agent_L
- Kontakt:
Ach, takie!
Szukaj w meblowym. Nie musi być kwadratowa, wtedy po prostu będziesz potrzebował 2 kluczy.
Ja mam bardzo podobne w Powerslide Cell 2006 - tam się nie bawili w kwadratowe końcówki tylko po prostu są łby po obu stronach.
Szukaj w meblowym. Nie musi być kwadratowa, wtedy po prostu będziesz potrzebował 2 kluczy.
Ja mam bardzo podobne w Powerslide Cell 2006 - tam się nie bawili w kwadratowe końcówki tylko po prostu są łby po obu stronach.
rolkowa mapka Warszawy
rolkowa mapka Warszawy
No fakt, tez o tym pomyslalem.
Poszukam i dam znac jak mi poszlo
Thx
Poszukam i dam znac jak mi poszlo
- Janusz
- Moje rolki: Schaenkel Edge R
- Jeżdżę od: 01 lip 2002
Ja swojego czasu notorycznie gubiłem śruby (z braku pomyślunku) i dobierałem kilkakrotnie w RollSport w Warszawie, myślę, że gdzieś tu jest do nich nr, żeby omówić szczegóły.