697 pisze:Czy to oznacza, że nic z tych rolek nie będzie??
jakbyście mieli je ocenić to jaką notę byście przyznali??
mi się jeździ (o ile można to nazwać jazdą) komfortowo, ale trochę się podłamałem Waszymi opiniami
Nie pytaj ludzi ktorzy jezdza na rolkach za 700 do 2000 zl co mysla o takich za 180 zl

To tak jakbys na forum mercedesa poprosil o ocene niedawno nabytego fiata Panda. To nie znaczy, ze fiat Panda to zly samochod albo nie mozna nim jezdzic po prostu tutaj sa sami maniacy, ktorzy traktuja rolkarstwo na tyle powaznie zeby nie oszczedzac na rolkach. A dobra rolka to koszt minimum 500 zl (mowa o fitnesie czy freeride) podczas gdy bardzo dobra moze kosztowac juz sporo wiecej. Na razie nie masz sie co stresowac, wady rolek wychodza dopiero kiedy rolki te zaczynaja Cie ograniczac a jesli stawiasz pierwsze kroki to i te oxelo ograniczac Cie w niczym nie beda. Ja sam zanim zaczalem jezdzic nie bylem wstanie wyłapac roznicy miedzy rolkami za 200 zl a tymi za 700 zl nawet po przymiarce. Nawet teraz mam wrazenie, ze jesli nie pojezdze conajmniej tydzien to nie bede w stanie wylapac tych wszystkich subtelnych roznic miedzy rolkami z wyzszej polki...
PS> Ostatnio zona zabrala moj samochod z rolkami w bagazniku i zeby wyjsc z dzieciakami musialem odziac stare gowniane Elany. To ze jakiekolwiek skakanie na jednej nodze czy np. obrot w powietrzu o 360 stopni grozily kalectwem bo szyna jakos zupelnie nie trzymala sie stopy to jedna sprawa a to, ze fantastyczne kółka klasy SIGMA za 4 zl sztuka po prostu nie chcialy sie toczyc i piszczaly niemilosiernie to druga sprawa. Mialem wrazenie jakbym wjechal na trawnik i mial poleciec morda do przodu z powodu tych oporow toczenia

Z drugiej strony jesli ktos sie uczy jezdzic to na czyms takim jest o niebo bezpieczniej bo zatrzymuja sie same po paru metrach i nawet hamowac nie trzeba. Poza tym banan sie robi po pol godziny jezdzenia (po 10 godzinach trzeba zmienic kolka

) -jak widac zawsze sa jakies pozytywne strony w kazdej sytuacji

Seba High Red, Powerslide Cell II '08 - poza tym w domu Rollerblade Spiritblade 4.0W oraz dzieciece Seba Junior, Bladerunnner Octane, Rollerblade Mini TFS, Powerslide HotWheels.