Maraton Sierpniowy 2009 -Wyniki, zdjecia,wrażenia:)
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- Mimbla
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Re: Maraton Sierpniowy 2009 -Wyniki, zdjecia,wrażenia:)
Przepraszam, ale inaczej zrozumiałam Twojego posta. Zinterpretowałam to jako analogię do przypadku wskazanego przez Martę.
Rozwiązanie zastosowane w Gdańsku (oddzielny start kobiet i mężczyzn) bardzo mi się spodobało. Jak na pierwszy raz wypadło to całkiem dobrze – obyło się bez większych zgrzytów. Wyprzedzani przez kobiety panowie od razu zjeżdżali na prawo zostawiając wolne miejsce. Akurat panowie ze sfotografowanej grupy tuż przed metą starali się nie zajeżdżać nam drogi, pozwalając rozegrać finisz miedzy kobietami.
Mam nadzieję, że „oddzielne starty” przyjmą się w Polsce.
Rozwiązanie zastosowane w Gdańsku (oddzielny start kobiet i mężczyzn) bardzo mi się spodobało. Jak na pierwszy raz wypadło to całkiem dobrze – obyło się bez większych zgrzytów. Wyprzedzani przez kobiety panowie od razu zjeżdżali na prawo zostawiając wolne miejsce. Akurat panowie ze sfotografowanej grupy tuż przed metą starali się nie zajeżdżać nam drogi, pozwalając rozegrać finisz miedzy kobietami.
Mam nadzieję, że „oddzielne starty” przyjmą się w Polsce.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
aby już całkowicie wyeliminować :
możliwość wspólnej jazdy kobitki i faceta
możliwość robienia sobie wspólnych zdjęć na trasie ( czego do końca nie kumam bo to fajnie mieć takie zdjęcia)
możliwość "wożenia się" i wspólnego finiszowania
możliwość innych nieokreślonych powyżej możliwości
wróćmy do modyfikacji tego co bylo w Gdańsku ( osobno kobitki) o pomysł jednego z forumowiczów.
Nie dość że startuja w osobnych grupach to jeszcze w przeciwne strony.
Wtedy to nawet sędziowie nie będą potrzebni. Jedyna wątpliwość która na gorąco powstaje to jak to będzie z pomiarem czasu: komuś będzie biegł do przodu a komuś do tyłu.
Ale i na to jest sposób- dwa powtórzenia i suma czasów na "plus" i na " minus". `
Wtedy czasy będą porównywalne i już nikt nikomu nic nie zarzuci w odniesieniu do wspólnej jazdy.
No chyba że pewna pani której imienia używać nie będę gdyż magazyn nagród I Maratonu Sierpniowego jest już pusty
możliwość wspólnej jazdy kobitki i faceta
możliwość robienia sobie wspólnych zdjęć na trasie ( czego do końca nie kumam bo to fajnie mieć takie zdjęcia)
możliwość "wożenia się" i wspólnego finiszowania
możliwość innych nieokreślonych powyżej możliwości
wróćmy do modyfikacji tego co bylo w Gdańsku ( osobno kobitki) o pomysł jednego z forumowiczów.
Nie dość że startuja w osobnych grupach to jeszcze w przeciwne strony.
Wtedy to nawet sędziowie nie będą potrzebni. Jedyna wątpliwość która na gorąco powstaje to jak to będzie z pomiarem czasu: komuś będzie biegł do przodu a komuś do tyłu.
Ale i na to jest sposób- dwa powtórzenia i suma czasów na "plus" i na " minus". `
Wtedy czasy będą porównywalne i już nikt nikomu nic nie zarzuci w odniesieniu do wspólnej jazdy.
No chyba że pewna pani której imienia używać nie będę gdyż magazyn nagród I Maratonu Sierpniowego jest już pusty
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Hurraa!!! Wreszcie właściwe podejście do równouprawnienia.Mimbla pisze:Dziewczyny jadą z przodu... a to nie jest niedozwolone
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- Mimbla
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Kontakt:
Jakiego równouprawnienia??? Przecież każdy dżentelmen wie, że kobiety puszcza się przodem…piotro pisze:Hurraa!!! Wreszcie właściwe podejście do równouprawnienia.Mimbla pisze:Dziewczyny jadą z przodu... a to nie jest niedozwolone
- Janusz
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Moje rolki: Schaenkel Edge R
- Jeżdżę od: 01 lip 2002
A czy jazda w pociągach mieszanych jest praktykowana na wyścigach zagranicznych w takim stopniu jak u nas? Czy dużo brakuje nam do standardu etycznego maratonów z Berlina, Zug, czy Biel, czy wręcz przeciwnie? Czy u nas sytuacja się poprawia czy nie zmienia czy wręcz pogarsza?
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
nie czegos takiego jak standard etyczny, grupy profi pań i panów startują odzielnie i muszą jechać osobno, nastepne grupy są juz mieszane i wszyscy jadą razem!Janusz pisze:A czy jazda w pociągach mieszanych jest praktykowana na wyścigach zagranicznych w takim stopniu jak u nas? Czy dużo brakuje nam do standardu etycznego maratonów z Berlina, Zug, czy Biel, czy wręcz przeciwnie? Czy u nas sytuacja się poprawia czy nie zmienia czy wręcz pogarsza?
Ostatnio zmieniony wt września 01, 2009 8:54 przez Piotr B, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotro
- Ścigant 4x110mm
I, oczywiście, pozostaje jak najbliżej, żeby w razie czego służyć pomocą słabej Kobiecie. <lol>Mimbla pisze:Jakiego równouprawnienia??? Przecież każdy dżentelmen wie, że kobiety puszcza się przodem…
Mnóstwo.Janusz pisze:Czy dużo brakuje nam do standardu etycznego maratonów z Berlina...
Nie naparzamy się po ryjach w trakcie wyścigu. Max, co zaobserwowałem, to tylko marne: "Ty. ch...u" do innego zaowodnika od gościa, który wyleciał z trasy.
Ale nie martw się. Może to tylko kwestia techniki. W końcu to niezła akrobacja walić się w rytm kroku double-push.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Szanowni PaństwoMimbla pisze:Na zdjeciach 235 - 238 jestem ja i Sonia oraz Andrzej. Nie za bardzo wiem co Ci się nie podoba na tych zdjęciach???pole pisze:Skoro już ktoś zaczął, to proponuję też zdjęcia 235-238. I cytat widoczny na stronie głównej Sierpniowego: "Tak jak na największych i najbardziej prestiżowych imprezach wrotkarskich świata kobiety będą się ścigać z kobietami. Ostrzegamy także, że w takich przypadkach naruszenia zasad współzawodnictwa fair play sędziowie będą reagować zdecydowanie." Tak tylko dla przypomnienia.Marta47 pisze:http://maratony.net/index.php/galeria?f ... y&catid=69
zdjęcia od nr 209-213. Nie żebym się czepiała ale chyba widzę w tej męskiej grupie jedną dziewczynę![]()
Otóż fakt jest faktem że na powyżej wspomnianych zdjęciach się znalazłem. Pragnę zatem wyjaśnić jak to sie stało.
Otóż od wielu już lat prawie w każdym wyścigu jadę z Moniką. Nie do końca wiem jak to się dzieje ale kiedy Monika w danym sezonie jeździ szybciej to i ja robie postęp. No i tak od kilku lat. Co wiecej doszło do sytuacji w której organizatorzy postanowili nas rozdzielilić. I co ? Ponieważ za mocno zapiąłem pasek od pulsometru, co spowodowało niemożnosć nabrania pełnego oddechu
Z tego miejsca chciałbym pozdrowić wszystkie dziewczyny z którymi jechaliśmy na Maratonie
A teraz troche poważniej:
Jechałem w grupie
Pozdrawiam
Andrzej
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Nic z tego Andrzeju.
Nie uda Ci się zepsuć mojej głębokiej radości, jaką mi przyniosły Twoje zdjęcia
P.S.
Prawa do podpisu sprzedaję półdarmo.
P.S.
Prawa do podpisu sprzedaję półdarmo.
Ostatnio zmieniony wt września 01, 2009 10:04 przez piotro, łącznie zmieniany 1 raz.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
A co Ty p....ał jesteś ?piotro pisze:Nic z tego Andrzeju.
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Miałem chwilkę łamigłówki...
Pewnie pytasz się, czy jestem homoseksualistą?
Nic o tym nie wiem ale podobno tak w przełomie lat 40-stych preferencje seksualne mogą ulec zmianie.
Ciekawe jak klasyfikujesz ludzi, którzy mylą radość z popędem płciowym.
Nic o tym nie wiem ale podobno tak w przełomie lat 40-stych preferencje seksualne mogą ulec zmianie.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
Ciebie akurat lubiępiotro pisze:Miałem chwilkę łamigłówki...
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Ufff. Całe szczęście że jeździsz daleko z przodu.Andrzej pisze:Ciebie akurat lubię
Ale z Roztocze Inline Skate Maraton będe musiał zrezygnować. 22 kółka....
Nawet nie mógłbym mieć do Ciebie pretensji. W końcu tyle pokus jest w stanie złamać najtwardszego zawodnika.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Uważam, że podział był najlepszym rozwiązaniem.
A, że wszystkich nie da się upilnować...Musiałoby być chyba ze stu sędziów...A tak uważam, że wyszło to całkiem nieźle.
A, że wszystkich nie da się upilnować...Musiałoby być chyba ze stu sędziów...A tak uważam, że wyszło to całkiem nieźle.
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Może po prostu wystarczy pilnować osób walczących o medale?
Jakie to ma znaczenie, czy wiozę się na szybszym facecie, czy szybszej dziewczynie (poza tym, że to drugie jest przyjemniejsze
)?
Nie chcę dyskutować z celowością wprowadzania takiego przepisu. Nie znam sie na tym, a widocznie tam "na górze" jest potrzebny - skoro jest chwalony przez zainteresowanych. Ale nikt przecież nie robi badań antydopingowych dla zawodników przyjeżdżających pół godziny po zwyciężcy.
Jakie to ma znaczenie, czy wiozę się na szybszym facecie, czy szybszej dziewczynie (poza tym, że to drugie jest przyjemniejsze
Nie chcę dyskutować z celowością wprowadzania takiego przepisu. Nie znam sie na tym, a widocznie tam "na górze" jest potrzebny - skoro jest chwalony przez zainteresowanych. Ale nikt przecież nie robi badań antydopingowych dla zawodników przyjeżdżających pół godziny po zwyciężcy.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!