Kimi przyjdż jutro lepiej wieczorem na Lodo bo na Gubałówce popsuła się rolba i lód jest taki, że plomby z zębów wypadają
Szczecin-rolki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: Szczecin-rolki
Skręca sie synchronizując obrót płozy przedniej(rumplem-na zdjeciu ta czarna listwa) z pednikiem(żaglem) ktorego stopa masztu jest przegubowo zamocowana do pokładu(też jest na zdjeciu. ńie muszę mówić , że ten manewr do łatwych nie należy a czasem jest niebezpieczny(przy silnym wietrze) bo grozi katapą. Zwłaszcza dotyczy to zwrotów z wiatrem czyli w żargonie żeglarskim "ruf"
Kimi przyjdż jutro lepiej wieczorem na Lodo bo na Gubałówce popsuła się rolba i lód jest taki, że plomby z zębów wypadają
Pozdrowienia
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
Na razie próby zawieszone bo jest zero wiatru. Być może wieczorem przy Auchanie jak nie bedzie aut i ruszy jakis wiatr. 
Pozdrowienia
Przypominam.
Dzisiaj jeździmy o 19:40.
Obecność obowiązkowa.
Będę rozdawał darmowe wejściówki na Lodogryf do końca 2015 roku i darmowe łyżwy...
...albo i nie
Dzisiaj jeździmy o 19:40.
Obecność obowiązkowa.
Będę rozdawał darmowe wejściówki na Lodogryf do końca 2015 roku i darmowe łyżwy...
...albo i nie
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
Dzisiaj nie jeżdzimy ino tańczymy ponieważ jest taka muzyka, że inaczej sie nie do. A jak niektórzy przyzwyczaili sie do rolkowego rapu to radze nie iść. 
Pozdrowienia
Mi tam muzyka nie przeszkadzała w jeździe. Dawało się robić rolkowe wygibasy. Co prawda przeszlifowałem lód rekordową ilość razy ale korzystałem z nieobecności Marcina i tym razem w parterze nikt mnie nie obsypywał śniegiem 
Czwarty pobyt na tafli i jeździ mi się coraz lepiej. Nowe łyżwy się docierają, zanikają nawyki z rolek utrwalają się nawyki łyżwowe. Na zakrętach z dużą prędkością lód aż trzeszczy i jęczy pod ostrzami łyżew. Zupełnie inna zwrotność - ultra ciasne łuki dające sporą dawkę adrenaliny.
Fajnie, że i tutaj jest ciągle coś nowego do ćwiczenia. No i widzę, że slalomowcy wprowadzają powiew świeżości na taflę. Obok figurowców klasycznych, agresywnych hokeistów czy też krążowników pospolitych, wzbogaciliśmy grupę jeżdżącą freestyle
Żeby jeszcze znaleźć jakiś substytut kubeczków... mam nadzieję, że jak zacznie sypać śnieg zrobimy rząd 20 bałwanków do slalomu 
Dobra dość smęcenia. Jutro (wtorek) idę z kuzynem na 21:00 (DRUM'n'BASS). Ktoś jeszcze?
Czwarty pobyt na tafli i jeździ mi się coraz lepiej. Nowe łyżwy się docierają, zanikają nawyki z rolek utrwalają się nawyki łyżwowe. Na zakrętach z dużą prędkością lód aż trzeszczy i jęczy pod ostrzami łyżew. Zupełnie inna zwrotność - ultra ciasne łuki dające sporą dawkę adrenaliny.
Fajnie, że i tutaj jest ciągle coś nowego do ćwiczenia. No i widzę, że slalomowcy wprowadzają powiew świeżości na taflę. Obok figurowców klasycznych, agresywnych hokeistów czy też krążowników pospolitych, wzbogaciliśmy grupę jeżdżącą freestyle
Dobra dość smęcenia. Jutro (wtorek) idę z kuzynem na 21:00 (DRUM'n'BASS). Ktoś jeszcze?
- kimi
- Czterokółkowiec
- Kontakt:
Zawsze można flamastrem kropki rozrysować na lodzie, tylko czy nas nie pogonią ??Praga pisze: Żeby jeszcze znaleźć jakiś substytut kubeczków... mam nadzieję, że jak zacznie sypać śnieg zrobimy rząd 20 bałwanków do slalomu![]()
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
Cieszę sie, że niektórzy rolkowcy nabrali szacunku do lodu. Bo jednak lód wymaga troszkę większej subtelności od asfaltu i dlatego łatwiej tu o dziewczyne. 
Pozdrowienia
...i po wtorkowej jeździe.
Jeździliśmy o 21:00. Ludzi było mniej ale ciągle sporo. Przyzwyczajony do opustoszałych parkingów ciągle czuję tłok. Początek ślizgawki był stosunkowo luźny. Dobre kilkanaście minut tafla była względnie gładka. Odkryłem, że można robić fajne ślizgi na ochraniaczach na kolanach.
Umówiłem się na następną ślizgawkę na czwartek 17 grudnia o 21:00 (kłajet mjuzik). Zapraszam pozostałych...
Jeździliśmy o 21:00. Ludzi było mniej ale ciągle sporo. Przyzwyczajony do opustoszałych parkingów ciągle czuję tłok. Początek ślizgawki był stosunkowo luźny. Dobre kilkanaście minut tafla była względnie gładka. Odkryłem, że można robić fajne ślizgi na ochraniaczach na kolanach.
Umówiłem się na następną ślizgawkę na czwartek 17 grudnia o 21:00 (kłajet mjuzik). Zapraszam pozostałych...
- kimi
- Czterokółkowiec
- Kontakt:
Kto się dziś wybiera wieczorem na Lodogryf (myślę o godz. 21.) ?
Jeśli chodzi o niedzielę to ja się wybieram. Kupiłem nawet specjalnie na tą okazję kalesonki (-12°C)
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
Ja sie wybieram w poniedzialek na 19.40. Dzisiaj byłem na Gubałówce (z obowiazku) i zmarzły mi palce nóg. W tej chwili jest-12 i dlatego nie idę 
Jutro bedzie tylko -4
Jutro bedzie tylko -4
Pozdrowienia
-
Lika
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Twister '09
- Jeżdżę od: 15 wrz 2009
Wesołych świąt 
smacznej wigilii, szalonego sylwestra i szybkiego doskonalenia umiejętności rolkowo-łyżwiarskich
smacznej wigilii, szalonego sylwestra i szybkiego doskonalenia umiejętności rolkowo-łyżwiarskich
rock & rolki 
-
Rolfan
- Ścigant 4x110mm
Dziękuje i też sie dołączam do życzeń
Coś Cię nie widać na łyżwach Lika?
Coś Cię nie widać na łyżwach Lika?
Pozdrowienia
-
Lika
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Twister '09
- Jeżdżę od: 15 wrz 2009
Póki co miałam czas tylko raz zjawić się na Lodogryfie, ale po nowym roku z pewnością będę częściej
pozdrawiam
rock & rolki 
Mam nadzieję, że po świętach, swoją aktywność łyżwiarską również zwiększy Marcin, który pod choinką znalazł nowe łyżwy 
A tak w ogóle to również życzę wszystkim Wesołych Świąt. Szczęśliwego Nowego Roku to chyba zdążę pożyczyć na lodowisku bo w poniedziałek wracam. Kiedy jeździmy ?
A tak w ogóle to również życzę wszystkim Wesołych Świąt. Szczęśliwego Nowego Roku to chyba zdążę pożyczyć na lodowisku bo w poniedziałek wracam. Kiedy jeździmy ?