MARATON WARSZAWSKI

Warszawa inne zawody.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » pt czerwca 02, 2006 12:00

LUDZIE ZOBACZCIE :!: :!: :!:
Klasyfikacja w Półmaratonie Warszawskim w marcu 2007 r., i zaproszenie do współpracy w organizacji maratonu :!: :!: :!:
Witam
Organizatorzy MW propagują przede wszystkim bieganie, chca jak najwieksza liczbe osób przekonać do tej formy ruchu. Przypominam że idea biegu maratońskiego jest na pamiątkę wyczynu niejakiego Filipidesa który biegł z Maratonu do Aten by ogłosić zwycięztwo (pewnie gdyby miał rolki był by szybciej, mniej by sie zmęczył, nie padł by martwy i nie była by to już tak fajna historia)
Teraz poważnie:
1. Podstawowy problem podczas organizacji Maratonu Warszawskiego to zdobycie zezwoleń na zajęcie drogi w sposó szczególny. Stosujemy strategie małych kroczków, wprowadziliśmy już bieg do ścisłego centrum miasta, wprowadzenie rolkarzy na trasę wiąże sie z zamknięciem trasy o godzinę wcześniej. Cierpliwości.
2. Chcemy zorganizować klasyfikacje rolkarzy podczas półmaratonu w marcu 2007, w tym roku walczyliśmy z warszawskimi urzędami równo 4 miesiące żeby zatwierdzić trasę I Półmaratonu Warszawskiego
3. Przy pozyskaniu sponsora na tą dziedzinę zorganizujemy również oddzielny bieg dla rolkarzy podczas Warszawskiego Festiwalu Biegowego
4. Zachęcam do współpracy środowisko rolkarzy i do aktywizacji tych zagadnień razem na pewno będzie łatwiej
Pozdrawiam
źródło: http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.p ... 751#315751

Dziękuję tym osobom, które już się wypowiedziały i zapraszam kolejne. Proszę tylko pamiętać, by unikać pretensji i złośliwości. Organizatorzy MW to nie urzędnicy OSiR, tylko osoby prywatne i w pewnym sensie MW to ich impreza prywatna (choć oczywiście jest to też wydażenie publiczne). Te osoby właśnie dlatego wzięły organizację MW w swoje ręce, że OSiR działał fatalnie. Nie chodzi o to, by coś na nich wymóc (i tak mają masę roboty, natomiast w stosunku do rolkarzy nie mają żadnych obowiązków), lecz by ich zachęcić, zmotywować i pokazać, że jest nas (rolkarzy) dużo.
Do dzieła! :D

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Piotr B » pt czerwca 02, 2006 5:19

Następny post ww temacie na Biegaj z nami jest bardzo dobitny no może inne słowo byłoby bardziej odpowiednie... Tylko dlatego że nie używamy nawet na forum taki słów nie wkleiłem cytatu.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » śr czerwca 07, 2006 11:50

Chodzi zapewne o wyczyn jakiegoś rolkarza w Dębnie w 2002 r. Tu można o tym przeczytać: http://www.maratonypolskie.pl/gadu/gadu ... =30&part=1
Niestety nie wszyscy biegacze są rozsądni i niektórzy na podstawie takich negatywnych przykładów tworzą uogólnienia (że wszyscy rolkarze są be), albo rozpamiętują o tym latami.

Wracając do MW, dziękuję tym, którzy się wypowiedzieli. Wsparło nas także paru moich znajomych biegaczy.
Organizatorzy potraktowali to poważnie i wyraźnie zapraszają do współpracy. Myślę, że trzeba podjąć to wyzwanie. Powinno to zaowocować jakimś wyścigiem w ramach Warszawskiego Festiwalu Biegowego (dodatkowo potrzebny sponsor), dopuszczeniem do startu rolkarzy w MW (może już we wrześniu br) i w Półmaratonie w marcu 2007 r.
Zostaliśmy zauważeni, wykorzystajmy to! Tym bardziej, że nie musimy z tym czekać do powstania stowarzyszenia.
Nie wiem jaka praca była by do wykonania z naszej strony, ale myślę, że powinno się tym zająć co najmniej parę osób. Czy ktoś oprócz mnie jest gotów się w to zaangażować?

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr czerwca 07, 2006 12:04

Myślę, że w miare możliwości ja mógłbym się też tego podjąć. Szkoda tylko, że tak dużo negatywnych komentarzy pada ze strony biegaczy, typu "zorganizujcie sobie sami impreze, a nie chcecie się dodłączyć..." Sami powinni się cieszyć, że nie muszą sie wysilac i mają wiele imprez do wyboru, ale nie powinni byc przeciwni naszemu udziałowi, przeciez jakbyśmy wystartowali 5 min wcześniej to nie byłoby dla nikogo żadnego problemu! Na szczęście jest także wielu biegaczy pozytywnie do nas nastawionych. Mam nadzieję, że wreszcie wystartujemy w Warszawie w biegu ulicznym.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » śr czerwca 07, 2006 3:28

WFH pisze:Szkoda tylko, że tak dużo negatywnych komentarzy pada ze strony biegaczy, typu "zorganizujcie sobie sami impreze, a nie chcecie się dodłączyć..."
Akurat w tym przypadku nie trzeba się tym w ogóle przejmować, bo nie są to głosy organizatorów, tylko jakichś marud.
Organizatorzy nie powiedzieli "wynocha, nie chcemy Was", tylko "zapraszamy do współpracy" - różnica zasadnicza.
A rolkarze niech będą uprzejmi wobec biegaczy (dla krańcowo wyczerpanego maratończyka - biegacza ustąpienie z drogi może być na prawdę dużym problemem) i będzie OK.

Kto jeszcze się zgłasza?

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pn czerwca 12, 2006 8:48

Zico po twoim poście na biegajznami nikt się nie odwazył zabrać głosu!!!!!!!
Napisz jeszcze coś, tak na odwagę :lol: :lol: bo temat umiera.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pn czerwca 12, 2006 12:23

Piotr B pisze:Zico po twoim poście na biegajznami nikt się nie odwazył zabrać głosu!!!!!!!
Napisz jeszcze coś, tak na odwagę :lol: :lol: bo temat umiera.
Bez Zico żadne forum nie istnieje :lol:

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn czerwca 12, 2006 4:32

Dzięki :)
Musiałem wreszcie jakoś podkręcić tą absurdalną debatę z ich strony ponieważ jak widać nie znają się na rzeczy. Napiszę jedynie do adminów forum, żeby gdzieś wkleili te zasady na trasie z pętlami.
Ba, napiszę chyba do wszystkich organizatorów wyścigów, którzy mają własne strony internetowe żeby przestrzegali tych PROSTYCH zasad.

A na forum biegajznami.pl nie wiem, co mam napisać? "Zapraszam do kontynuowania dyskusji" czy "Przeczytajcie jeszcze raz, szczególnie to tłustym drukiem", a może "Spróbujcie znaleźć kontrargumenty, może się uda"? :) Oczywiście żartuję, ale coś trzeba z tym zrobić... Tym bardziej, że nieraz na stoiskach Maratonu Warszawskiego w Łodzi, w Berlinie pytałem się o start rolkarzy i zawsze ta sama odpowiedź "za rok, za rok na pewno". No już od 2004 tak leci. Następnym razem wezmę nazwisko tej osoby, która to powiedziała albo zrobię konferencję z tą osobą na żywca :]
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pn czerwca 12, 2006 8:22

Dobrze kombinujesz Zico! Weź przy okazji odciski palców, jakby przypadkiem ktos podał fałszywe dane :lol:

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » śr sierpnia 30, 2006 11:29

Postanowiłem wziąć udział MW jako biegacz, a właściwie jako marszo-biegacz. Nie mam wybieganych setek km i jedyna możliwość ukończenia to chyba metoda Galloway'a.

Czy ktoś jeszcze się odważy? Zapisy do klubu "Dopuśćcie Rolkarzy" jeszcze trwają :wink:
Do końca sierpnia opłata startowa wynosi 50 zł, potem 75, a w dniu zawodów 100 zł.

Towarzystwo i współpraca osób na rolkach lub rowerach w czasie MW mile widziana.

Awatar użytkownika
Slawek
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Kontakt:

Post autor: Slawek » śr sierpnia 30, 2006 12:38

A ja o ile bede w Wawie wybiore sie na rolkach, tak na "dzikusa".... :) Moze nie wyrzuca....
Trasa bardzo fajna (pomijajac Stare Miasto). Plan jest taki zeby po dojechaniu do Pl. Zamkowego zejsc nad Wisle i cofnac sie do Mostu Swietokrzyskiego zeby poczekac na biegaczy i przejechac pozostala czesc trasy a zwlaszcza odcinek wiodacy tunelem pod Wislostrada.....

Slawek
> http://www.janarolki.pl <

Awatar użytkownika
stopczyk98
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: stopczyk98 » pt września 01, 2006 4:33

Zgadzam się ze Sławkiem.

Wśród nas są tacy którzy poważnie myślą o uczestnictwie w maratonach, klasyfikacjach wynikach i rekordach. Są też tacy którzy po amatorsku w chcieliby spróbować sił na dłuższym dystansie, który z braku dobrych tras dla rolek jest nie mozliwy na codzień.
I właśnie ze wzgledów rekreacyjnych wezmę udział w MW. Zresztą zawsze chciałem przebyć trsę maratonu, a teraz jest to realne.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » pt września 01, 2006 5:01

stopczyk98 pisze:a teraz jest to realne.
No niezupełnie. Zrobicie przecież duży skrót.
Dla mnie realne to będzie dopiero wtedy, jak udział rolkarzy w MW będzie legalny, a trasa będzie omijała staromiejski bruk.
slawek pisze:cofnac sie do Mostu Swietokrzyskiego zeby poczekac na biegaczy
Trochę sobie poczekacie :) oni w tym czasie będą musieli przebiec prawie 10 km.

Mój nr startowy to 2225 :)

Awatar użytkownika
Slawek
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Kontakt:

Post autor: Slawek » pt września 01, 2006 5:55

No to zamiast sie cofac zjedziemy na dol i wzdluz Wisly dojedziemy do mostu Gdanskiego.... Dzieki temu nie zrobimy skrotu i nie bedziemy musieli czekac :)

Slawek
> http://www.janarolki.pl <

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » pt września 01, 2006 8:36

Albo możecie przejechać Miodową i przez park przy pl. Krasińskich do Bonifraterskiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warszawa inne zawody.”