W kiedys zalozonym watku pytalem sie o mozwliosc modernizacji moich starych rolek, i tak o tym rozmyslalem, ze postanowielm zainwestowac w cos nowego:)
Praktycznie bylem juz zdecydowany na Crossfire XR 90mm, jednakze natknalem sie w internecie na promocje zwiazane z modelem Speedmachine 90 z 2009 roku w podobnej cenie:)
Wiadomo model lepszy, ale mam problem z doborem rozmiaru. I tutaj mialbym prosbe do Was - doswiadczonych:)
Mieszkam w Warszawie i nie udalo mi sie poki co znalezc sklepu, w ktorym moglbym spokojnie przymierzyc Speedmachiny... jesli ktos z Was zna to bede wdzieczny za podpowiedz:)
Dlugosc mojej stopy (mierzonej zgodnie z instrukcja, w skarpecie, noga obciazona ale nie po wysilku ) to okolo 281-2mm, sugerowaloby to rozmiar 285mm/44, ale czesto rozmiar zalezy bardziej od modelu niz tabeli. Mam mozliwosc zakupu rozmiaru 290mm/44.5 - czy to ma sens? Jak Wy uwazacie?
Czy jest sens mierzyc i sugerowac sie dopasowaniem buta z Crossfire'ow w celu wyboru rozmiaru do speedmachine? Corssfire akurat mozna latwo, milo i przyjemnie pomierzyc w Intersporcie..
Bede wdzieczny za podpowiedz, pozdrawiam!