jaki rozmiar rolek kupić?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

szkrab

jaki rozmiar rolek kupić?

Post autor: szkrab » czw marca 24, 2005 9:02

chciałam Was zapytać, jaki rozmiar rolek kupić, aby były dopasowane na nodze? długość mojej stopy to 22 cm, natomiast mam na oku rolki, ktore maja długość wkładki n a24( chcę kupić rolki na allegro).
Czy myślicie, ze kupno rolek o 2 numry większych to dobry pomysł? ( moj rozmiar buta to 36, a rozmiar rolek, ktore chce kupic -38)

Awatar użytkownika
MirekCz
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: MirekCz » czw marca 24, 2005 5:44

ehh, osobiscie nie polecam rolek z allegro.
A co do samych rozmiarow... kazdy but jest troche inny, niektore nawet wprost nie pasuja na konkretna noge i lepiej sie rozejrzec za rolkami konkurencji wtedy.. dopasowanie buta to jedna z najwazniejszych rzeczy.
Watpliwa to przyjemnosc jezdzic na rolkach, jak po 15minutach stopa zaczyna bolec, albo jak stopa "lata" w rolkach.

Jak juz koniecznie chcesz kupic rolki z allegro (rozumiem wzgledy finansowe) to idz do sklepu, poszukaj IDEALNIE TYCH SAMYCH ROLEK i przymierz ten rozmiar co jest na allegro. Tylko w ten sposob sie dowiesz czy beda Tobie pasowac.
Kupowanie w ciemno zupelnie mija sie z celem i z duzym prawdopodobienstwem jest wyrzuceniem pieniedzy w bloto i zniecheceniem sie do tego sportu.

Zycze udanych zakupow.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”