Sokole Oko
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Sokole Oko
Mała zabawa. Może ktoś nam powie co szczególnego jest w tym zdjęciu?

[/list]

Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Nic nadzwyczajnego w butach Jorge Botero - no może oprócz stóp jednego z najbardziej utytułowanych wrotkarzy
Natomiast drugi zawodnik Frank Cardin z SAAB Salomon jedzie na...
i tutaj Wełek jak to często bywa
ma rację i nie ma racji
Nowe Supersonic SWE racja, ale nie 100mm tylko 110mm
Natomiast drugi zawodnik Frank Cardin z SAAB Salomon jedzie na...
i tutaj Wełek jak to często bywa
Nowe Supersonic SWE racja, ale nie 100mm tylko 110mm
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Bardzo dobre pytanie, młodziak!czy jest górne ograniczenie wielkości kółek?
Na oficjalnych zawodach sankcjonowanych przez FIRS średnica kółek nie może przekraczać 100mm. Pierwszy raz w historii inline wprowadzono ograniczenie na wielkość kółek.
Ponieważ jednak regulamin Pucharu Swiata został zatwierdzony przed oświadczeniem FIRS, zawodnicy mogą jeździć na większych kółkach.
Wśród mężczyzn, a prawdopodobnie i wśród kobiet jedyne pięciokółkowe wrotki to 5x88 i 5x90mm, i są one raczej nieliczne.
Wydaje mi się że jest to new Mogema M155 XRR 4x110mm. Ale widziałem również innego zawodnika na Salomonie S-Lab...
- powerhouski
- Prześcigant 4x100mm
Hej młodziak,
Jakie są ograniczenia w nartach? Długość czy jeszcze jakieś inne?
Przez długi czas we wrotkarstwie jednośladowym obowiązywały 2 podstawowe ograniczenia: wrotka nie może przekraczać długości 50cm mierzonej od "czubka" przedniego koła do "czubka" ostatniego koła. Drugą zasadą było, że nie możesz mieć więcej niż 6 kół.
Oprócz tego nie wolno mieć żadnych części wystających po bokach i części ruchomych, które mogłyby oderwać się w czasie jazdy. Dlatego też klapy przez pewien czas nie były dozwolone dopóki producenci nie rozwiązali tego problemu...
Jakie są ograniczenia w nartach? Długość czy jeszcze jakieś inne?
Przez długi czas we wrotkarstwie jednośladowym obowiązywały 2 podstawowe ograniczenia: wrotka nie może przekraczać długości 50cm mierzonej od "czubka" przedniego koła do "czubka" ostatniego koła. Drugą zasadą było, że nie możesz mieć więcej niż 6 kół.
Oprócz tego nie wolno mieć żadnych części wystających po bokach i części ruchomych, które mogłyby oderwać się w czasie jazdy. Dlatego też klapy przez pewien czas nie były dozwolone dopóki producenci nie rozwiązali tego problemu...
Bardzo dobre pytanie i zasługuje na oddzielny wątek[/list]Czy Wy uważacie takie ograniczenia za dobre?
- młodziak
- Starszy Statystyk
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
W narciarstwie jest ich cała masa. Długość, promień taliowania, maksymalna szerokość narty, wysokość od ślizgu do obcasa, wysokość od obcasa do pięty. Zależnie od konkurencji i płci. To są te które teraz w stanie jestem wymyslić, ale pewnie jest ich więcej.
Zawodnicy psioczą, ale FIS nie zmienia zdania...
Zawodnicy psioczą, ale FIS nie zmienia zdania...
SpeedSkating as a part of Adventure Racing