Rolki do 350 dla amatora

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

miras19

Rolki do 350 dla amatora

Post autor: miras19 » wt kwietnia 19, 2005 4:15

Hejka Wam!
Było troche podobnych tematów jednak nie takich idealnych do mojego problemu :wink:
Więc tak chce sobie kupić rolki do 350zł max! Tyle że nieznam sie kompletnie w tym temacie!!! Lubie jeździć na rolkach ale raczej robie to rekreacyjnie a ścigam sie najwyrzej z kumplem :) W tym problem że mam rolki sprzed wojny, a przednie kulko zjechane jest do polowy 8) Więc po:
1. Czy z <-------->/search.php?string=Rolki warto jest kupować??? Czy wydać tyle samo kasy ale kupić gorszy sprzęt a pewniejszy (chodzi o to czy to nie są podróby z tajwanu)
2. Jak warto to który z nich byłby najlepszy fajnie wyglądają te <-------->/show_item.php?item=48478992 co myślicie???
3. Na co zwracać uwage przy kupnie?
4. Dzięki z góry za odpowiedzi:)
Ciał

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » wt kwietnia 19, 2005 10:56

Na 1 rzut oka dobre rolki jako rekreacyjne i na początek.
Na co zwrócić uwagę? Zobacz na komentarze, bo pewno wiele osób już kupiło te rolki. Musisz wiedzieć jak leżą na nogach. Muszą być wygodne.
To jest nowa marka i trzeba sięzorientować w temacie. Cena jest ok.

Zawsze lepiej dołożyć i kupić sprawdzony sprzęt: Rollerblade, Salomon, K2, Tecnica, Ultra Wheels itp itd (Fila, Roces).
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

miras19

Post autor: miras19 » śr kwietnia 20, 2005 5:19

Oki dzieki!
Takie pytanka mam jeszcze!
1. Pewnie wydaje wam sie śmieszne ale u mnie nie raz tak jest ;) Chodzi o to czy w takich lepszych (Do 350 zł;) rolkach łozyska są chronione przed piaskiem??? Nie mówie że jeżdżę po piasku tylko czasami mi sie najedzie na asfalcie gdzie leży taki piaseczek i wpada w łożyska!
2. Czy ten system antywibracyjny dużo daje???
3. Ilo kułkowy jest lepiej kupić takiemu początkującemu bo mi sie wydaje że chyba 4 bo 5 to taki dla profesjonalistów co nie?
4. Jest może gdzieś w necie jakaś stronka gdzie były testowane rolki jak ktoś zna niech zapoda!
Dzięki Narka!

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » czw kwietnia 21, 2005 1:44

Cześć,

System antywibracyjny jest specjalnie zaprojektowany dla użytkowników zamieszkujących regiony sejsmicznie wysoko aktywne :lol:

Najbardziej mi się jednak podoba:
System niskiej osi AXT obniżający środek ciężkości i zwiększający bezpieczeństwo jazdy ( minimalizuje uczucie ciężkich stóp )
:lol: :shock: :lol:

Poza tym rolki wyglądają całkiej OK
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...

miras19

Post autor: miras19 » czw kwietnia 21, 2005 1:00

Mam takie pytanko bo ABEC jest odrębną firmą i czy ona dołancza do tych rolek dla których produkuje łożyska jakieś certyfikaty ze to naprawde jest np: ABEC 7??? I tak przy okazji, który w końcu Abec jest lepszy czy to jest tak im większa liczba tym lepiej czy na odwrót??? :roll:
THX you Budies! 8)

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » czw kwietnia 21, 2005 3:29

Poczytaj sobie tutaj:http://www.zico-skating.com/forum/viewtopic.php?t=115
i czy ona dołancza do tych rolek dla których produkuje łożyska jakieś certyfikaty ze to naprawde jest np: ABEC 7???
To jest bardzo ważne pytanie! Niestety nikt ci nie da gwarancji co do łożysk. Nie są one zresztą tak istotne...

Ale od sprzedawcy, który gwarantuje ci "zminimalizowane uczucie ciężkości stóp" nie oczekiwałbym niczego pewnego...

miras19

Post autor: miras19 » czw kwietnia 21, 2005 4:31

Aha więc w poprzednim poście sobie z tych rolek jaja robiłeś rozumiem ręce precz :lol: od nich! O to mi chodzi dzięki za ostrzerzenie :wink: Bo już kolo mnie prawie namówił :shock: hihihi

Kurde z tymi rolkami to tak jak z Nową Maturą :lol: którą niestety zdaje :( Nie wiadomo o co chodzi :P
Więc tak Abec to tylko 5 i mniejszy tak?. Chyba zdecyduje sie na jakiś model K2 wydają mi sie najlepszy na rynku!
A jeszcze cosik! Jakie są modele rolek z tymi łożyskami ILQ-9 i czy są jakieś do 350??? 8) No to Ciał i Dzieki :lol:

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » pt kwietnia 22, 2005 1:27

Hej,

Nie zrozum mnie źle. Jak napisałem w poprzednim poście: rolki wyglądają OK. Po prostu sprzedawca oprócz rolkek trochę sprzedaje kitu :lol:
Najlepiej jeśli sprawdzisz je doładnie i to z komś kto się zna na rzeczy i odrzuci plewy. Z wyglądu nie są złe, mogłaś wybrać dużo gorzej 8)

K2 to sprawdzona firma, Twincam ILQ9 to dobre tanie łożyska na pro poziomie.

Powodzenia na maturze

miras19

Post autor: miras19 » pt kwietnia 22, 2005 10:37

Dzięki! Ustna jakoś poszły zobaczymy jak pisemne :roll:
Z wyglądu nie są złe mogłaś wybrać dużo gorzej
No chyba mogłem hihihi :lol: No też mi sie podobają tylko że w jakimś poście nie polecałeś ABEC 7 już są gorsze bo jakieś odstępy cy cuś:) Ale normalnie tak to super ahh jescze zobacze nie ma co sie napaleć :wink:

Jeszcz cosik do ludzisk co sie znają na cenach w koronie we wrocku!
Jak myślicie ceny w tych sklepach są zawyżone czy porównywalne z innymi sklepami??? Bo niektóre tam artykuły są masakrycznie drogie :wink: Pozdrowionka i Dzieki :D

EDIT: Postanowiłem dołożyć kabony w rolki bo zauwarzyłem te <nie podajemy linków>/show_item.php?item=49036795 tylko co to za łożyska 688 ZZ MICRO niby porównywalne z ABEC 7 ale jak myślicie???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”