PROBLEM
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
-
sunbeam2
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
PROBLEM
Jeżdże już trochę, ale pomimo tego ciągle bolą mnie stopy. Moje nogi jakoś nie chcą się dociąc do buta. A może powód jest trochę inny. Mam rolki o numer za duże. Kupowałem na Allegro i nie miałem możliwości przymierzenia. Znajomy zasugerował że może rolki są dużo za duże i przez to że palce latają mi w srodku mogą boleć mnie stopy. Są to moje pierwsze rolki i faktycznie w srodku palce mają spory zapas i poruszają się swobodnie w górę i w dół. Czy tak powinno być czy może palce powinny tkwić na sztywno i powinienem zastosować jakieś wkladki w celu zmniejsze nia luzów? Pomóżcie! Z góry dziekuję za przydatne informacje!
- Balcer
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Witam,
Sugerowałbym zakupienie wkładek do butów, albo anatomicznych (bodaj School 39zł) albo zwykłych piankowych takich jak do butów narciarskich. Dodatkowo bardzo przydaje się porządna gruba skarpeta skateowa (K2, Rollerblade, itd, 40-100zł).
To chyba jedyna metoda z tego co się orientuję poza wymianą rolek.
Znajomy kiedyś sugerował mi metodę naturalną i ekologiczną: Stopę do ula na 15 sekund, ale w końcu nie wypróbowałem
pozdrawiam,
Balcer
Sugerowałbym zakupienie wkładek do butów, albo anatomicznych (bodaj School 39zł) albo zwykłych piankowych takich jak do butów narciarskich. Dodatkowo bardzo przydaje się porządna gruba skarpeta skateowa (K2, Rollerblade, itd, 40-100zł).
To chyba jedyna metoda z tego co się orientuję poza wymianą rolek.
Znajomy kiedyś sugerował mi metodę naturalną i ekologiczną: Stopę do ula na 15 sekund, ale w końcu nie wypróbowałem
pozdrawiam,
Balcer