PROBLEM

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

sunbeam2
Jeżdżę od: 02 sty 2010

PROBLEM

Post autor: sunbeam2 » wt maja 09, 2006 10:26

Jeżdże już trochę, ale pomimo tego ciągle bolą mnie stopy. Moje nogi jakoś nie chcą się dociąc do buta. A może powód jest trochę inny. Mam rolki o numer za duże. Kupowałem na Allegro i nie miałem możliwości przymierzenia. Znajomy zasugerował że może rolki są dużo za duże i przez to że palce latają mi w srodku mogą boleć mnie stopy. Są to moje pierwsze rolki i faktycznie w srodku palce mają spory zapas i poruszają się swobodnie w górę i w dół. Czy tak powinno być czy może palce powinny tkwić na sztywno i powinienem zastosować jakieś wkladki w celu zmniejsze nia luzów? Pomóżcie! Z góry dziekuję za przydatne informacje!

Awatar użytkownika
Balcer
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Balcer » śr maja 10, 2006 9:53

Witam,
Sugerowałbym zakupienie wkładek do butów, albo anatomicznych (bodaj School 39zł) albo zwykłych piankowych takich jak do butów narciarskich. Dodatkowo bardzo przydaje się porządna gruba skarpeta skateowa (K2, Rollerblade, itd, 40-100zł).

To chyba jedyna metoda z tego co się orientuję poza wymianą rolek.

Znajomy kiedyś sugerował mi metodę naturalną i ekologiczną: Stopę do ula na 15 sekund, ale w końcu nie wypróbowałem :-)

pozdrawiam,
Balcer

mkib

odp.

Post autor: mkib » ndz maja 14, 2006 2:10

To nie od tego że masz o 1 rozm. za duży rolki właśnie mają być o ok. 1 rozm. większe od twojego rozmiaru :!: Dla lepszej wygody proponuje ci wkładi żelowe.

mkib

odp.

Post autor: mkib » ndz maja 14, 2006 2:11

urwałem zdanie wkładki żelowe na same stopy, chyba można je kupić w aptece.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Krzysztof
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Grelowski
Jeżdżę od: 01 cze 2002

Post autor: Krzysztof » pn maja 15, 2006 12:42

Lepiej jest mieć o jeden rozmiar za dużo niż za mało :D
Załóż grubą skarpetę i będzie po sprawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”